Elazığ Elazığ'da Sağlık Çalışanlarına Sözlü Ve Fiziksel Saldırı İddiası

Elazığ'da Sağlık Çalışanlarına Sözlü Ve Fiziksel Saldırı İddiası

19.10.2018 - 17:37 | Son Güncellenme:

Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleri, FÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Refik Ayten'i ziyaret etti

Elazığda Sağlık Çalışanlarına Sözlü Ve Fiziksel Saldırı İddiası

ELAZIĞ (AA) - Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleri, kentte sağlık çalışanlarına sözlü ve fiziksel saldırı iddiasına ilişkin, Fırat Üniversitesi (FÜ) Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Refik Ayten'i ziyaret etti.

Haberin Devamı

İddiaya göre, hastanede ilk meydana gelen olayda, hastanenin Plastik Cerrahi Servisi'nde tedavi görürken durumunun ağırlaşması üzerine dahili yoğun bakım ünitesine kaldırılan Pakize A. (54), burada yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Annesinin vefat ettiğini öğrenen kızı Serap A. ve diğer yakınları, bunun üzerine hastanede kargaşa çıkararak sağlık personeline sözlü saldırıda bulundu.

Ayrıca hastanenin Çocuk Yoğun Bakım Servisinde görevli Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Sarı ve beraberindeki bazı sağlık çalışanlarına bir hastanın yakınları tarafından fiziksel ve sözlü saldırıda bulunulduğu ileri sürüldü.

Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı İbrahim Kayaoğlu'nun ziyaretinde konuşan Başhekim Ayten, son dönemlerde sağlıkta artan şiddet nedeniyle sağlık çalışanlarının mağdur duruma düştüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Hastaneye gelen inanların acılı olduğunu bilerek, hastalara yaklaştıklarını, tüm personelin fedakarlıkla çalıştığını dile getiren Ayten, "Topluma buradan mesaj vermek lazım. Birbirimize karşı biraz daha saygılı olalım. Ameliyat yaparken, yoğun bakımda sabahlarken, hasta bakarken herkes tedirgin. Bu noktaya gelmememiz lazım. Gece bir doktorumuzun hastaya müdahale ederken darp edilmesi izah edilecek bir durum değil." şeklinde konuştu.

Kayaoğlu da, sağlıkta şiddetin bir an önce son bulmasını arzu ettiklerini aktardı.

Elazığ gibi kültür, turizm ve sağlık alanında merkez olacak bir ilin bu haberlerle anılmasından rahatsızlık duyduklarını anlatan Kayaoğlu, "Hastanelerimizin, doktorlarımızın kıymetini bilelim Elazığ sağlıkta bir merkez olarak anılsın istiyoruz." dedi.