Gündem Elazığ ve Bitlis şehitleri için hazin tören

Elazığ ve Bitlis şehitleri için hazin tören

19.08.2016 - 11:49 | Son Güncellenme:

Elazığ'da düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan 3 polis ile Bitlis'te askeri araca düzenlen saldırıda şehit olan 5 asker ve bir korucu için tören düzenlendi. Şehitler memleketlerine uğurlandı.

Elazığ ve Bitlis şehitleri için hazin tören

Elazığ ve Bitlis şehitleri için hazin tören. İki kentte düzenlenen törenlerle 8 şehit memleketlerine uğurlandı.Törenlerde şehit yakınlarının ağıtları yürek yaktı.

Haberin Devamı

Elazığ'da İl Emniyet Müdürlüğüne PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan polis memurları Yusuf Kenan Mutlu, Serhat Öztürk ve Elvan Özbay'ın cenazesi düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı. Bir çocuk babası Öztürk (30), iki çocuk babası Özbay (45) ve üç çocuk babası Mutlu'nun (50) Türk bayrağına sarılı naaşları törenin düzenlendiği Elazığ Havalimanı'na getirildi. Şehitlerin naaşları meslektaşlarının omuzlarında katafalka konuldu.

ELAZIĞ TERÖRE KARŞI KALE GİBİ DURACAK

Saygı duruşunda bulunulması ve şehitlerin öz geçmişlerinin okunmasının ardından konuşan Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, dün İl Emniyet Müdürlüğüne yapılan hain saldırıda hayatlarını kaybederek şehit olan polis memurlarına Allah'tan rahmet, bu menfur saldırıda yaralanan ve halen değişik hastanelerde tedavilerine devam edilen 98 emniyet mensubu ve sivil vatandaşlara da Allah'tan acil şifalar niyaz etti. Terör örgütünün hiç bir zaman toplumsal destek görmediğini, teröre karşı devamlı devletin ve milletin yanında yer almış ve huzur şehri olarak bilinen Elazığ'da gerçekleştirilen bu menfur saldırıyı şiddetle lanetlediğini belirten Zorluoğlu, "Bu saldırıyı gerçekleştirenler ve onların destekçileri şunu çok iyi bilmelidirler ki, bu hadise Elazığ'daki birlik ve beraberlik ruhunu, farklılıkları zenginlik sayan dayanışma anlayışını ve teröre karşı 600 bin Elazığlının dik duruşunu en ufak bir şekilde etkilemeyecek. Bilakis Elazığ teröre karşı adete bir kale gibi durarak tarihi misyonunu sürdürmeye devam edecektir." diye konuştu. Bu mukaddes topraklarda var olmanın, huzur içerisinde yaşamının bedelinin hep ağır olduğunu kaydeden Zorluoğlu, bu memleketin ve milletin şanını, şerefini, namusunu, haysiyetini ayakta tutabilmek büyük fedakarlıklar yapılarak ve onbinlerce şehitler verilerek sağlanabildiğini vurguladı.

Haberin Devamı

Zorluoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı: "Şehitlerimizin uğruna canlarını feda ettikleri değerler, vatan, bayrak, namus, dini sıkı sıkı korunmaya ve dimdik ayakta durmaya inşallah devam edecektir. Emniyet teşkilatımız, polislerimiz, askerlerimiz bugün olduğu gibi bundan sonra da bu vatanı, kutsal değerlerimizi muhafaza etmeye devam edeceklerdir. Biz millet olarak birlikten, beraberlikten, kardeşlikten, adaletten, haktan ve merhametten asla vazgeçemeyeceğiz. Ama şehitlerimizin kanları da kesinlikle yerde kalmayacak. Onlara, bu alçakça saldırıyı yapanlara da mutlaka en ağır cezalar verilecektir."

Haberin Devamı

AİLELERİN AĞITLARI YÜREK YAKTI

Şehit aileleri tören boyunca gözyaşlarına hakim olamadı. Bir şehit yakını, "Ben ne yaparım onsuz, benim canımı aldılar." diyerek ağıt yaktı. Terör saldırısında yaralanan bazı polis memurlarının da katıldığı törende, İl Müftüsü Peyami Güngör'ün okuduğu duanın ardından Mutlu'nun naaşı memleketi Malatya'ya, Öztürk'ün cenazesi Ankara'ya, Özbay'ın naaşı da Kütahya'ya uğurlandı. Törene, şehitlerin aileleri ve yakınları ile AK Parti Elazığ Milletvekilleri Tahir Öztürk, Ejder Açıkkapı, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, askeri ve mülki erkan, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Haberin Devamı

6 ŞEHİT MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI

Bitlis'in Hizan ilçesi kırsalında terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 5 asker ve bir geçici köy korucusu için tören düzenlendi. Şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşı, Bitlis İl Jandarma Komutanlığındaki tören alanına getirildi. Burada şehitlerin öz geçmişlerinin okunmasının ardından konuşan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, acılarının çok büyük olduğunu belirterek, şehitlerin yakınlarına ve silah arkadaşlarına Allah'tan sabır diledi.Kahraman Türk ordusunun mensuplarının aynen ataları gibi aynı ruh ve cesaretle canlarını feda ettiğini bildiren Çınar, şöyle konuştu: "Cenab-ı Allah'ın 'onlarla dost olmayın' dediği emperyalist egemenler, yüzlerine taktıkları sempatik insan maskesiyle hukuku infial ederek dünyada mafyalık yapıyor. Bunu yüz yılardır yapıyorlar. 'Dünyaya demokrasi götürüyoruz' diyerek her yeri cehenneme çevirdiler. Bugün de görüyoruz. Demokrasi götürüyoruz diye Irak'ı, kendi halindeki Suriye'yi ve oradaki mazlum insanların ve çocukları dahi ayırmadan evlerinin üzerine bombalar atarak yurtlarından söküp attılar. Yemen, Libya, Mısır ve Filistin öyle. Dolayısıyla nereye gittilerse cehenneme çevirdiler. Türkiyeyi kontrol altına almak, gelişimini ve büyümesinden korkarak her türlü oyunu bölgemizde oynuyorlar. İtaat etmediğimiz ve kontrolden çıktığımız için bunu yapıyorlar. Dolayısıyla Cenab-ı Allah'ın da bir hesabı var. Türkiye, saldırdıkça daha da büyüyen ve devleşen bir devlet. Bütün dünya alem mazlumlarının duasını alan bir devlet. Unuttukları bir şey vardı, köklerimizdi."

Haberin Devamı

'ADAM ÖLDÜRMEK KOLAY, ADAM OLMAK ZORDUR'

FETÖ'nün, milletin masum ve zeki çocuklarını kandırarak terörist yaparak milletin başına bela ettiğini vurgulayan Çınar, komünist, inançsız ve münafık terör örgütü PKK'nın ise Kürtlerin çocuklarını kandırarak, önlerine şeytani hayaller kurarak, düşmanın uşaklığını yaparak o çocukları kandırdığını ve ölümlerine sebep olduğunu söyledi. Hukuk ölçüsünde bundan sonra hiçbir şeyin eksisi gibi olmayacağını ve her şeyin daha da güzel olacağını belirten Çınar, teröristlere lojistik destek verenler ve propaganda desteği yapan bazı şerefsiz muhtarların, meymenetsiz ve şerefsiz imam ile öğretmenlerin ve köylülerin hukuk ölçüsünde hesabını vereceklerini ve karşılığını göreceklerini ifade etti.

Çınar, şöyle devam etti:"(Terör örgütü üyeleri) Etek giyip lojmanlara roket atan, bombalamaktan başka bir kilo bile domates üretmeden insanların ve ülkemizin hayatını mahvederek geberip gidiyorlar. Her şey ortada. Dolayısıyla bunların öfkesi Türkiye'nin güçlenmesiyle bu egemenlerin taşeronları üzerimize salmasıyla, hırçınlaşarak, kudurarak ve delirerek Van'da, Elazığ'da ve bir başka yerde eylemlerini güya çoğalttılar. Adam öldürmek kolay, adam olmak zordur. Adam ve yiğitler gibi vatan için ölmek şehit olmaktır. Önemli olan budur. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Bu acıları bir daha yaşamak istemiyoruz. Fakat bu acıları yaşamaya, vatanı ve bayrağı için ölmeye hazır olan gençlerimiz var olduğu müddetçe, bütün bu egemenlerin hevesleri kursağında kalacak ve kalmaya başlamıştır. Telaşları da bundandır."

MEMLEKETLERİNE UĞURLANDILAR

Bitlis Müftü Vekili Ramazan Çiftçi, tarafından dua okunmasının ardından şehit Üsteğmen Ömer Bozkurt Ankara Sincan'a, Jandarma Astsubay Çavuş Talha Musab Salçuk Van'ın Çatak ilçesine, Jandarma Uzman Çavuş Adem Özen Gaziantep'in Şahinbey ilçesine, Jandarma Uzman Çavuş Mikail Daşçı Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine, Jandarma Uzman Onbaşı Mesut Demir Balıkesir'in Sındırgı ilçesine ve Geçici Köy Korucusu Musluh Yaldız ise Bitlis'in Hizan ilçesine uğurlandı.

Elazığ ve Bitlis şehitleri için hazin tören

2 ÇOCUĞUYLA TÖRENE KATILDI

Törene katılan şehitlerin yakınlarını askeri personel teselli etti. Eşinin üniformasını giyerek 2 çocuğuyla törene katılan şehit Bozkurt'un eşi Hande Bozkurt, eşinin tabutuna çocuklarıyla sarılarak ağladı. Bozkurt, "İnşallah bu son şehit olur. Babanız burada yatıyor. Bu son kan damlası olur. Şehitler ölmez vatan bölünmez. Kelimeler bitti yavrum. Ne söyleyeyim. Sen oradasın. Bayrağı bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Senin cüzdanında taşıdın, ben okudum yavrum. Allah rahmet eylesin." dedi.

Törene, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Batman Bölge Komutanı Tuğgeneral Fuat Güney, Vali Yardımcıları Kamil Güzel ve Hakan Şeker, Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Gezer, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, askeri erkan, korucular ve çok sayıda vatandaş katıldı.