Tatil Elazığ ve Malatya kültür gezisi

Elazığ ve Malatya kültür gezisi

26.03.2015 - 09:26 | Son Güncellenme:

Fest Travel’ın Elazığ ve Malatya’ya layık olduğu değer vermek, kültürel geçmişin sürdürülebilirliğini göstermek amaçlı tasarladığı bu özel geziye bekliyoruz.

Elazığ ve Malatya kültür gezisi

Malatya sadece kayısıları ile meşhur olmanın ötesinde, köklü tarihsel geçmişiyle görenleri büyüleyen bir güzergâhtır.

Malatya’nın zengin tarihi geçmişi Hitit, Asur, Selçuklular ve Memluklerden oldukça fazla eserler bıraktı. Tam da bu yüzden UNESCO “Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’ne Türkiye’den en son dahil edilen, 13 tarihi alandan biri olan ve milattan önce 5 binli yıllara tarihlenen Aslantepe Höyüğü var.

Elazığ ise MÖ 20. yüzyıldan kalıntılar barındırır. Eski Elazığ olarak bilinen yer bugün bir açık hava müzesidir, camisinden kilisesine, müzesinden kalesine bu antik kentin adına Harput denir.

FEST Travel Elazığ ve Malatya Kültür Gezisini, kadim kültürlerin izlerini taşıyan bu iki kente gerçek değerin verilmesi amacıyla tasarladı.

Bu nedenle bu güzergâhta Keban ve Karakaya Barajı kurtarma kazılarında gün ışığına çıkarılan eserlerin sergilendiği Elazığ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Antik Kent Harput kadar önemli. Yine Malatya merkezde en eski çarşılardan ve bir dönem çok sayıda demirci ustasının faaliyet gösterdiği Demirciler Çarşısı, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınan Aslantepe Höyüğü ve Malatya’nın 500 yıllık camileri kadar değerli.

Bu iki Doğu Anadolu şehrinin geçmişten bu güne çok farklı kültürlere ev sahipliği yaptığını ve hala Anadolu’nun en kozmopolit kentleri olduğunu bilir miydiniz?