Kilis ELBEYLİ'DE ON BİN KİŞİYE YEMEK DAĞITILDI

ELBEYLİ'DE ON BİN KİŞİYE YEMEK DAĞITILDI

21.04.2014 - 10:26 | Son Güncellenme:

.

ELBEYLİDE ON BİN KİŞİYE YEMEK DAĞITILDI

Kilis'in Elbeyli ilçesine bağlı Erikliyayla köyünde Elbeyli Müftülüğü tarafından organize edilen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde 10 bin kişiye yemek verildi.
Sponsorluğunu Hacı Mihti Kaplan ve oğlu Selahattin Kaplan ve Kaplan ailesinin yaptığı etnikliğe gelen misafirleri Dost Kardeşler Halı Yönetim Kurulu Başkanı ve Güneydoğu Halı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan ve aile fertleri karşıladı.
Erikliyayla köyü camisinde okunan mevlit sonrası onlarca kazan içerisinde yemek hazırlandı. Yemek için 200 koyun kesilirken, tonlarca bulgur ve pirinçle yemek pişirildi. Onlarca dev çadır kuruldu. Görevliler tarafından hızlı bir şekilde yapılan yemek dağıtımı sırasında herhangi bir organizasyon bozukluğunun yaşanmaması dikkat çekti.
Kaplan ailesi tarafından her yıl geleneksel olarak Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde verilen yemek sonrası, mehter takımı bir gösteri sundu.
Yemeğe Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Kilis Milletvekili Fuat Karakuş, AK Parti Gaziantep il Başkanı Ahmet Üzer, mülki idare amirleri, Japonya, Kanada, İran, Kuveyt ve Irak gibi ülkelerden çok sayıda davetli katıldı.