Kahramanmaraş Elbistan'da Çeçenistan Caddesi'ne sıcak asfalt dökülüyor

Elbistan'da Çeçenistan Caddesi'ne sıcak asfalt dökülüyor

24.10.2014 - 14:47 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin Elbistan’ın doğu girişi olan Çeçenistan Caddesi’ni baştan ayağa yenileyip prestij caddesi haline getirecek projesinde sıcak asfalt serme işlemleri başladı.

Elbistanda Çeçenistan Caddesine sıcak asfalt dökülüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin Elbistan’ın doğu girişi olan Çeçenistan Caddesi’ni baştan ayağa yenileyip prestij caddesi haline getirecek projesinde sıcak asfalt serme işlemleri başladı.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Çeçenistan Caddesi’nin Hacı Esat Efendi Caddesi kavşağına olan bin 300 metrelik bölümündeki sıcak asfalt kaplama çalışmalarını başlattı. Çalışmalar, ilk etapta altyapısı Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) tarafından tamamlanan şeritten start aldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar tamamlandığında gidiş-geliş olarak toplam uzunluğu 2 bin 600 metre olan sıcak karışım asfaltla kaplanacak. Kaldırım, refüj ve aydınlatma çalışmalarının tamamlanması ile de ilçenin Malatya ve Nurhak girişi apayrı bir görünüme kavuşacak.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Turgut Akbaş ve Fen İşleri Elbistan Bakım Şube Sorumlusu Ömer Çolak ile birlikte asfaltlama çalışmalarını inceleyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ali Demir, toplamda 2 bin 600 metre alanın sıcak asfaltla kaplanacağını söyledi.
Demir, “Çeçenistan Caddesi’ndeki sıcak asfalt kaplama çalışmaları Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Fatih Mehmet Erkoç’un talimatı ile sürdürülüyor. Uzunluğu gidiş-geliş toplam 2 kilometre 600 metre olan yolumuzda ilk olarak orta refüj çalışması yapıldı. Bordürler yerleştirildi ve altyapısı KASKİ tarafından hazır hale getirildi. Şuanda da altyapı ve drenaj kanalları tamamlanan şeritte sıcak karışım asfalt serme çalışmalarına başlanıldı” dedi.
Demir, “Daha önce Söğütlü Mahallesi’nde de aynı şekilde sıcak asfalt çalışması tamamlanmıştı. Ağustos ayında Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç Bey, Elbistan ziyaretinde bu yolun asfaltlanması talimatını vermişti. İnşallah en kısa zamanda bu çalışma tamamlanacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç Bey’e ve tüm çalışanlara teşekkür ediyoruz. Elbistan’ımızın sıkıntılı olan bir yoluydu. Buradaki çalışmanın tamamlanmasıyla bu sıkıntı da ortadan kalkmış olacak” şeklinde konuştu.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin Elbistan’da çalışmalar yaptığını hatırlatan Demir, yapılan çalışmaların ilgili birimler tarafından sürekli denetlendiğini kaydetti. Büyükşehir belediye Fen İşleri Daire Başkanı Harun Buz’un sürekli olarak Elbistan’a gelerek, yapılan çalışmalar ve yapılacak yatırımlar hakkında çalışma yaptığını da dile getiren Demir, Büyükşehir Belediyesi’nin yeni proje ve çalışmalar için fizibilite çalışmaları sürdürdüğünü sözlerine ekledi.
Çeçenistan Caddesi’ndeki sıcak asfalt çalışmalarının en kısa sürede tamamlanacağı bildirildi.