Gündem Elçi için dört bir yanda yürüyüş

Elçi için dört bir yanda yürüyüş

29.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesini protesto etmek isteyen ve aralarında siyasiler ile avukatların da bulunduğu gruba çevik kuvvet polisleri Galatasaray Meydanı’nda müdahale etti.

Elçi için dört bir yanda yürüyüş

Grup bir anda polis ekiplerinin TOMA ile tazyikli su ve biber gazı müdahalesiyle karşılaştı. Daha sonra grubun dağılması için plastik mermi ile müdahale eden Çevik Kuvvet Ekipleri eylemcileri dağıtmaya çalıştı. Bu arada polisin müdahalesine karşın TOMA’nın önünde durarak güvenlik birimlerine engel olmaya çalışan engelli bir vatandaş ise dikkat çekti. Müdahale sonrasında yeniden toplanan grup adına konaşun HDP’li Ertuğrul Kürkçü, “Tahir Elçi’nin öldürülmesi hükümetin inanmamızı istediği gibi bir kaza değildir. Tahir Elçi hedef alınarak, bilinerek, istenerek, kasten, hedef alınarak öldürülmüştür. Tahir Elçi’nin çoktandır katillerin hedefinde olduğunu hepimiz biliyoruz. Çatışmanın şiddetle değil müzakere yoluyla çözülmesini istediği için hedef alınmıştır” dedi.

Haberin Devamı

Basın açıklamasının ardından kalabalık grubun bir kısmı dağılırken, bir kısmı da Tarlabaşı Ömer Hayyam Köprüsü üzerinde yürüdü. Bunun üzerine gruba çevik kuvvet polislerince ikinci defa gaz ve plastik mermi ile müdahalede bulunuldu. TOMA’dan tazyikli su ile de müdahale olmasıyla birlikte eylemciler ara sokaklara kaçarak dağıldı.

Elçi’nin terör saldırısında hayatını kaybetmesi, İzmir’de protesto edildi. Alsancak’ta toplanan grup Türkçe ve Kürtçe sloganlar attı. Olay, Adana, Bingöl, Tunceli, Şanlıurfa, Tunceli, Hakkari, Van ve birçok şehirde protesto edildi.