Püf Noktası Eldeki acı biber acısı nasıl geçer?

Eldeki acı biber acısı nasıl geçer?

26.09.2017 - 15:00 | Son Güncellenme:

Acı biber sağlığımız için çeşitli faydalar sağlar ve çoğu kişi tarafından sevilerek tüketilir. Acı biberi elinize aldığınızda acı duyuyorsanız ve acı biber yemek işkence haline dönüştüyse, size vereceğimiz önerileri değerlendirebilirsiniz. İşte eldeki acı biber acısı nasıl geçer sorusunun cevapları…

Eldeki acı biber acısı nasıl geçer

Özellikle ev hanımları bilirler. Acı biberleri doğrama işleminde biber kesildiği zaman içerisindeki acı ele bulaşabiliyor. Ve su ile yıkanmasına rağmen eldeki acı biber acısı kolay geçemeyebiliyor. Sizde acı biber doğrama işleminden sonra eldeki acı biber acısı nasıl geçer sorusunun cevaplarını bir türlü bulamıyorsanız size verdiğimiz yöntemleri deneyebilirsiniz. Eldeki acı biber acısı geçirmek için çeşitli yöntemlere başvurmak gerekiyor. İşte eldeki acı biber acısı nasıl geçer sorusunun cevapları...

Haberin Devamı

Eğer sizde acı biber doğradıktan sonra elinizde kalan acı biber acısını geçiremiyorsanız vereceğimiz yöntemleri harfiyen uygulayıp bu sorunu hayatınızdan tamamen uzaklaştırabilirsiniz.


İşte eldeki acı biber acısı nasıl geçer sorusunun cevapları…

Eldeki acı biber acısı nasıl geçer

Yoğurt yöntemi
Yoğurdun içindeki yararlı probiyotiklerin hızlı bir şekilde eldeki acının kaybolmasına yardımcı olacaktır. Acı biber acısını geçirmek için elinize bir miktar yoğurt sürüp bekletebilirsiniz.

Soğan suyu yöntemi
Soğanı doğradıktan sonra suyunu sıkıp yanan ellerinize sürebilirsiniz. Yalnız bu işlem sonrasında ellerinizde biraz koku kalabilir dilerseniz diğer yöntemleri de tercih edebilirsiniz.

Nemlendirici krem
Acı biberden yanan elinize yanık kremi sürüp bekletmekte etkili yöntemler arasında yer almaktadır.

Haberin Devamı

Domates doğramak
Domatesin içerisinde yer alan likopen de eldeki acı biber acısını geçirmeye yardımcı olacaktır. Biberden yanan elinizle domates doğrayabilirsiniz. Suyu acıyı kısa süre içerisinde alacaktır.

Çamaşır suyu yöntemi
Çamaşır suyu yöntemi kimyasal bir yöntem olduğu için pek fazla önermiyoruz. Ancak Urfalı vatandaşlar ellerindeki acı biber acısını geçirmek için çamaşır suyu yöntemini kullanıyorlar.

Limon yöntemi
Ellerinizi limon suyu ile ovmak acı biber acısını geçirmeye yarayacaktır.

Süt yöntemi
Elinizi bir süre sütün içerisinde bekletirseniz acı biber acısının kısa süre içerisinde kaybolduğunu görebilirsiniz.

Metal kaşık yöntemi
Metal kaşığı elinize alıp kaşığı yıkayın, bu arada ellerinizin her tarafına metal kaşığı sürün. 2-3 dakikada acı azalacak yarım saatte tamamen geçecektir.

Sirke yöntemi
Sirkenin içerisinde yanan ellerinizi 10 dk boyunca bekletmek, acının kaybolmasına yardımcı olacaktır.

Bal yöntemi
Ellerinize bal sürerek balın yanık giderici etkisinden faydalanabilirsiniz.

Çamur yöntemi
Herhangi bir toprağı ıslatıp ve çamur haline getirip elinizdeki acı biber acısını geçirebilirsiniz.

Kahve telvesi
Kahvenin telvelerini sakın atmayın. Kahve telvesiyle acı biberden yanan elinizi ovalayarak yanma işlemini sonlandırabilirsiniz.

Haberin Devamı

Zeytinyağı
Zeytinyağının yakıcı etkisi acı moleküllerini öldürmeye yarar. Elinizi zeytin yağı ile ovarak eldeki acı biber acısını geçirebilirsiniz.

Diş macunu yöntemi
Yanan ellerinize bir miktar diş macunu sürerek acının azalmasını sağlayabilirsiniz.
Yukarıda vermiş olduğumuz yöntemlerin hiç biri elinizdeki acı biber acısını azaltmadıysa, en yakın eczaneye danışıp yardım alabilirsiniz.

Acı biberin neden elinizi bu kadar yaktığını ve iyileşmesinin ne bu kadar uzun sürdüğünü daha önce düşünmüş müydünüz? Cevabını henüz bilmiyorsanız sizler için acı biber neden yakar sorusunun cevabını verebiliriz.

Acı biber neden yakar?
Acı biberin içerisinde kapsasain maddesi verilen yanma hissine neden olan madde bulunmaktadır. Kapsaisin molekülü vücut sıcaklığını algılayan ve düzenleyen TRPV1 proteinine bağlanır. Bu protein etkinleştiğinde ısı, yanma ve tahriş olma hissi yaratır. Kapsaisinden başka, yaklaşık 40°C üzerinde sıcaklık ve asitliğin yüksek olduğu durumlar da bu proteinin etkinleşmesine neden olur. Aynı protein tarafından algılandıkları için acı biber ve yüksek sıcaklık beyinde aynı hissi oluşturur.

Yazarlar