Cilt Bakımı Eldivenle tüy nasıl alınır?

Eldivenle tüy nasıl alınır?

06.11.2017 - 16:20 | Son Güncellenme:

Eldivenle tüy nasıl alınır sorusu bu ara kadınlar arasında oldukça gündemde. Kadınların baş belası haline gelen istenmeyen tüylerden, artık pratik yöntemlerle kurtulabileceksiniz. İstenmeyen tüylerden kurtulmak için ise ağda gibi zahmet gerektiren yöntemleri de kullanmanıza gerek kalmayacak. Ameliyat eldiveni ile tüylerinizden kısa süre içerisinde kurtulabileceksiniz. İşte sizler için araştırıp bir araya getirdiğimiz eldivenle tüy nasıl alınır sorusunun cevapları…

Eldivenle tüy nasıl alınır

Eldivenle tüy alma yöntemini, çeşitli epilasyon ve ağda yöntemlerini denemek istemeyen bayanlar uyguluyorlar. Ağdalar, tüy dökücü kremler, traş bıçakları gibi tüy alma yöntemleri deri üzerinde ciddi alerjik reaksiyonlara sebebiyet verebiliyor.

Haberin Devamı

Eldivenle tüy alma yöntemini uygulayabilmek için geniş bir zamana ihtiyacınız olması gerektiğini unutmamanız gerekir. Eldivenle tüy alma işlemini gerçekleştirebilmek, ağda gibi kısa bir zaman dilimine sığmayabilir. Kıl köklerini de alan eldiven ile tüy alma yöntemi, tüylerinizden uzun bir zaman uzaklaşmanıza yardımcı olur.

Dilerseniz adım adım eldivenle tüy alma yöntemini açıklayalım.

İşte adım adım uygulayabileceğiniz eldivenle tüy nasıl alınır sorusunun cevabı…

Eldivenle tüy nasıl alınır

Ameliyat eldiveni ile tüy nasıl alınır?

1. adım:
Eldivenle tüy alacağınız yerin ıslak olmamasına dikkat edin. İlk olarak tüylerini temizleyeceğiniz bölgeyi sabunlu su ile yıkayın ve iyice durulayın.

2 adım:
Kurulamış olduğunuz bölgeye eser miktarda bebek pudrası sürün. Bebek pudrası eldivenle tüy alma işleminizde acıma sorununu ortadan kaldıracaktır.

Haberin Devamı

3. adım:
Hazırlıklar tamam olduğuna göre eldivenle tüy alma işlemine geçebilirsiniz. İl olarak elinize ameliyat eldivenini alın. Daha sonra eldiveni elinize takarak tüy kopartma işlemlerini gerçekleştiremeye başlayın. İlk olarak acı hissedeceksiniz ancak bölge uyuşmaya başladığında acı ortadan kaybolacak. Du duruma alışmaya çalışın.

4 adım:
Ameliyat eldiveni ile tüy alma işleminde acıması gayet normal bir durumdur. Bu duruma alışacağınızı sakın unutmayın.

Eldiven ile tüy almak batık yapar mı?
Ağda ve jilet gibi çeşitli tüy alma işlemleri zamanla o tüylenen bölgelerde batık gibi cilt problemlerinin oluşmasına sebebiyet verebilir. Ancak eldivenle tüy alma yönteminde durum aynı değildir. Bu yöntemde tüyler elle koparıldığından kıl kökleri de ele gelmektedir. Bu nedenle eldivenle tüy alma yönteminde batık gibi problemler ortaya çıkmaz.

Ameliyat eldiveni tüyleri azaltır mı?
Daha hızlı tüy alma yöntemleri varken neden ameliyat eldiveni ile tüy alayım diye bir soru kafanızda belirebilir. Eldivenle tüy aldığınızda tüyler kıl kökleri ile beraber elinize gelecektir. Bu da zamanla kıl köklerinizin zayıflamasına ve tüylerinizin azalmasına sebebiyet verecektir.

Ancak ağda ile yapılan tüy alma yöntemleri gözeneklerinizin genişlemesine ve ağdanın kıl köklerini beslemesine neden olarak bir den fazla tüy gelişmesine neden olabilir. Bu nedenden dolayı eldivenle tüy alma işlemi kıl köklerini zayıflatacağından zamanla deri sarkmaları ve gözenek genişlemesinin önüne geçerek tüylerinizin azalmasını sağlayacaktır.

Haberin Devamı

Eldivenle tüy almanın zararları?
Eldivenle tüy alma yöntemi cilt sağlığı açısından herhangi bir tehdit oluşturmaz. Eldivenle tüy alma işlemi diğer yöntemlere göre sadece biraz daha zaman gerektiren ve acılı bir yöntemdir. Bu yöntemde acının azalması içinde o bölgeye bol miktarda bebek pudrası uygulamak acınızın bir nebzede olsa azalmasına yardımcı olacaktır.

En pratik ve etkili tüy alma yöntemi hangisidir?

Yazarlar