Gündem Elektrik kesintisi 500 bin kişiyi susuz bıraktı

Elektrik kesintisi 500 bin kişiyi susuz bıraktı

22.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (DEDAŞ) Diyarbakır’da elektrik borcu bulunduğu gerekçesiyle belediyelere ait su istasyonlarının elektriğini kesmesi üzerine 7 ilçede yaklaşık 500 bin kişi susuz kaldı.

Elektrik kesintisi 500 bin kişiyi susuz bıraktı


Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Yaşar Sarı, DEDAŞ’in kendilerinden hayali, şişirilmiş ve mükerer fatura karşılığında çıkardığı borç için ödeme istediğini bunu kabul etmemeleri üzerine bütün kenti susuz bırakmak için trafodan parça söktüğünü söyledi. Sarı, “Trafonun parçasını gece bulduk ve çalıştırıyoruz. Zabıta ve kendi görevlilerimiz ile trafoyu kentin susuz kalmaması için koruyoruz. DEAŞ kentin katı atık arıtma tesisinin elektriğini kesti, tesisi şimdilik jeneratörle çalıştırıyoruz” dedi.
DEDAŞ’ın geçmiş borçlarından dolayı Diyarbakır’da belediyelere ait su pampa istasyonlarının elektriğini kesmesi tepkiye neden oldu. DİSKİ Genel Müdürü Yaşar Sarı, Ergani, Dicle, Çermik, Hani, Silvan, Bismil ve Kocaköy ilçelerindeki yaklaşık 500 bin kişinin susuz kaldığını söyledi. Sarı, “Şu anda gerçekten bir kriz ile karşı karşıyayız” dedi.