Elektrikli Diş Fırçaları Gerçekten İşe Yarıyor mu?

ELEKTRİKLİ DİŞ FIRÇAları gerçekten işe yarıyor mu?

Elektrikli Diş Fırçaları Gerçekten İşe Yarıyor mu

Pek çok kişi manuel diş fırçalarından memnun olabilir ve dişlerini temizlemesine yardımcı olması için elektrikli diş fırçası kullanmaya gereksinim duymayabilir ya da bazı kişilerin savunduğu gibi elektrikli diş fırçalarının zararlı olduğunu düşünebilir. En iyisi elektrikli diş fırçalarının artılarını ve eksilerini okuyun ve buna siz karar verin.

ELEKTRİKLİ DİŞ FIRÇALARININ avantajları

Plakları daha iyi çıkarır. Modern diş fırçası tasarımlarıyla ilgili yeterince çalışma olmasa da yapılan bazı çalışmalar, elektrikli diş fırçalarının plak temizleme konusunda daha başarılı olduğunu gösteriyor. Burada unutulmaması gereken nokta şudur: plak temizlemedeki en büyük etken doğru bir şekilde doğru bir sürede dişlerin fırçalanmasıdır, eğer manuel bir fırça ile bunu en doğru şekilde yapıyorsanız aradaki fark göz ardı edilebilir. Elektrikli diş fırçaşarının en büyük artısı el yeteneği gelişmemiş veya kısıtlı kişilerde işlemi kolaylaştırması ve normal bir bireyde ise standardize ederek daha kolay hale getirmesidir.
Daha az diş fırçası aşınması oluşur. Elektrikli diş fırçaları, tüm fırçalama hareketlerini sizin yerinize yapar. Böylece diş fırçasının aşınmasına yol açan sert fırçalama ve dikey fırçalama hareketlerinden kaçınılır. Aşırı baskı yapma olayını engellemek içinse baskı sensörleri mevcuttur. Unutulmaması gereken, yumuşak ve rotasyon hareketleri yaparak fırçalayabilme özelliğine ayrıca baskı sensörü uyarıcısına sahip olan modeller genellikle fiyatı yüksek olan modellerdir, her model için bunu söylemek doğru olmayacaktır.
Ekstra özellikler. Dişlerinizi daha iyi fırçalayabilmeniz için fırçalama zamanlayıcısı ve baskı sensörü özellikleri mevcut. Yeni nesil geliştirilen elektrikli diş fırçalarına "akıllı diş fırçaları" da denmektedir, bunlar da mevcut olan gyro sensör ve bluetooth adaptörleriyle akıllı telefonunuzla iletişim kurarak diş fırçalamanızı monitorize etmenize ve bu bilgileri doktorunuzun da değerlendirmesine yardımcı olmaktadırlar, maalesef bu segmentteki ürünler şu anda ülkemizde bulunmamaktadır.

ELEKTRİKLİ DİŞ FIRÇALARININ dezavantajları

Daha pahalı ve önden yatırım istiyor. Elektrikli diş fırçasının başlığını değiştirmek, standart bir manuel diş fırçası almaktan daha pahalıya mal oluyor. Eğer diş sağlığınızı daha ekonomik yollarla korumak istiyorsanız daha ucuz bir alternatif olan ‘dönen fırça’yı tercih edebilirsiniz. Ayrıca dönen fırçaların şarj olurken aşırı ısınmadan kaynaklı birtakım problemleri de artık ortadan kalkmış durumdadır.
Kırılabilirler. Manuel bir diş fırçasıyla yapacağınız en kötü şey, onu yere düşürmek ve bu yüzden yeni bir tane almak zorunda kalmak olacaktır. Elektrikli diş fırçaları ise kırılabilir ya da şarjları bitebilir.

İster manuel diş fırçası ister elektrikli diş fırçası kullanın, önemli olan onları mümkün olduğu kadar temiz tutmaya özen göstermeniz ve en düzgün şekilde kullanmanızdır. Elektrikli diş fırçalarında ise size hangi model ve ürünün uygun olduğu konusunda diş hekiminizle beraber karar vermeniz gerektiğiniz de unutmayın.

Bu konu hakkında daha detaylı ve ürün bazında değerlendirmelerimin de bulunduğu yazımı okumak isterseniz:

http://onurozturk.com/elektrikli-dis-fircasi/

göz atabilirsiniz.

Dr. Onur Öztürk instagram:

https://instagram.com/dronurozturk/

Dr. Onur Öztürk facebook:

https://www.facebook.com/dtonurozturk

Haberin Devamı