Edirne "Elektronik Atığı Getir, Sinema Biletini Al"

"Elektronik Atığı Getir, Sinema Biletini Al"

25.05.2017 - 11:41 | Son Güncellenme:

Edirne Selimiye İmam Hatip Ortaokulunda düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarı'nda sergilenen, doğaya zarar veren elektronik atıkların toplanması amacıyla öğrencilerin hazırladığı "Geleceğe Dönüşüm Evi" projesi ilgi görüyor Proje kapsamında, kullanılmayan klavye, monitör, uydu alıcı ve pil gibi elektronik atıkları geri dönüşüm evine getiren öğrenciler, sinema biletiyle ödüllendiriliyor

Elektronik Atığı Getir, Sinema Biletini Al

EDİRNE (AA) - CİHAN DEMİRCİ - Edirne Selimiye İmam Hatip Ortaokulunda düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarı'nda sergilenen, elektronik atık toplanması amacıyla öğrencilerin hazırladığı "Geleceğe Dönüşüm Evi" projesi beğeni topluyor.

Haberin Devamı

Proje kapsamında, kullanılmayan klavye, monitör, uydu alıcı ve pil gibi elektronik atıkları geri dönüşüm evine bırakan öğrencilere, 1 kilogram elektronik atık karşılığında 1 sinema bileti hediye ediliyor.

Selimiye İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Fatih Ot, AA muhabirine yaptığı açıklamada fuarın; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştiğini söyledi.

Öğrencilerin, teknoloji, bilim, çevre duyarlılığı ve kent kültürünün tanıtımı alanlarına yönelik hazırladığı 20 projenin 2 gün boyunca sergileneceğini anlatan Ot, "Öğrencilerimiz çevre duyarlılığına ilişkin anlamlı bir projeye imza attı. Yumurta kolileri ve kontraplaktan yaptıkları Geleceğe Dönüşüm Evi'nde elektronik atık toplanmaya başlandı. Biz de bu proje kapsamında 1 kilogram elektronik atık getiren herkese 1 sinema bileti hediye ediyoruz. Geri dönüşümü yapılmadığında çevreye, doğaya, hayvanlara ve insanlara zarar veren elektronik atıkları, bu sayede ülke ekonomisine de kazandırıyoruz." diye konuştu.

Haberin Devamı

Geri Dönüşüm Evi'nin okulda sürekli açık kalacağını anlatan Ot, toplanan elektronik atıkların yetkili kurumlara teslim edileceğini kaydetti.

- "Küçük yaşta çevre bilinci kazandırmayı amaçlıyoruz"

Teknoloji ve tasarım öğretmeni Nihal Türkmen ise amaçlarının çocuklara küçük yaşta çevre bilinci kazandırmak olduğunu dile getirdi. Türkmen, elektronik ve teknolojik atıkların geri dönüşümü konusunda toplumun bilinçlenmesi gerektiğini ifade etti.

Öğrencilerin sinema bileti kampanyasına yoğun ilgi gösterdiğini anlatan Türkmen, projenin çevre bilinci kazandırırken kültürel anlamda da gelişim sağladığını söyledi.

Geri Dönüşüm Evi'nin sorumlusu ve okulun öğrencisi Ayşe Gelmez ise projenin tanıtımını her yerde yaptığını belirtti.

Öğrencilerin evinden ve komşularından topladıkları atıkları Geri Dönüşüm Evi'ne getirdiğini anlatan Gelmez, tüm kurumlarda elektronik atık toplama kutularının bulunması gerektiğini vurguladı.

Selimiye İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Barış Orhan da bozuk mouse ve klavyeyi Geri Dönüşüm Evi'ne bıraktığını, bunun karşılığında aldığı sinema biletiyle arkadaşlarıyla film izleyeceğini kaydetti.