Gündem Elektronik cihazlar insan nüfusunu geçti

Elektronik cihazlar insan nüfusunu geçti

08.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünya nüfusu 7 milyar 125 milyon. Dünya genelinde aktif SIM kart sayısı ise 7.2 milyara ulaştı. Aktif elektronik cihazların sayısı dünya nüfusuna oranla 5 kat daha hızlı artıyor

Elektronik cihazlar insan nüfusunu geçti

Katar merkezli El Cezire’nin verdiği yeni bir araştırmaya göre elektronik cihaz sayısı ilk kez dünya nüfusunu geride bıraktı. Çoğu akıllı olarak nitelendirilen bu cihazların sayısı, insanların birden fazla elektronik alet kullandığını ortaya koyuyor. El Cezire’nin haberinde yer alan verilere göre ABD Nüfus İdaresi, 7 milyar 125 milyon olan dünya nüfusunun birkaç milyon daha artış gösterirse 7.2 milyara ulaşacağını belirtiyor.

İnsanlığı en çok o etkiledi
İstatistiklere göre, dünya nüfusu her saniye 2 kişi, yıllık olarak yüzde 1.2 artış gösteriyor. GSMA Intelligence araştırma şirketinin hazırladığı rapor ise dünyada aktif SIM kart sayısının 7.2 milyara ulaştığını açığa çıkardı. Ayrıca aktif elektronik cihazların sayısı dünya nüfusuna oranla 5 kat daha hızlı artıyor. Haberde yer aldığı üzere Cnet’e açıklama yapan analist Kevin Kimberlin, “Hiçbir teknoloji insanlığı mobil cihazlar kadar etkilemedi. Sadece 30 yıl içinde sayısı 7.2 milyara ulaşan, en hızlı büyüyen bir olgu” dedi.

Sayı daha da artacak
Aktif SIM kart sayısı insan sayısını geride bıraksa da sadece dünyanın yarısı mobil cihazlara sahip. Herhangi bir mobil telefon kullanan bir kişinin ise ortalama SIM kart sayısı iki. Araştırmacılar gün geçtikçe daha çok elektronik cihazlara bağımlı yaşadığını ortaya koyarken akıllı ev ve araba gibi teknolojilerin hayatımıza girmesiyle bu sayının artacağı tahmin ediliyor.