Sağlık Elektronik sigara zararlı mı?

Elektronik sigara zararlı mı?

01.10.2015 - 16:54 | Son Güncellenme:

Sigarayı bırakmak için başvurulan bu yöntem ne kadar güvenli?

Elektronik sigara zararlı mı


MUĞLA İl Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, sigarayı bırakmak isteyenler arasında son zamanlarda moda haline gelen elektronik sigaraya karşı uyarılarda bulundu.

Haberin Devamı

Muğla İl Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, internet üzerinden satılan sigarayı bırakma cihazlarının ruhsatsız olduğunu ve birçok ülkede yasaklandığını belirterek, "Sigaradan daha sağlıklı olduğu yönünde algı yaratılmaya çalışılıyor.

Gelecekte sigaranın yerini alması planlanmakta ve bütün çalışmalar bunun üzerine yapılmaktadır. Tütün endüstrisinin amacı zaman kazanmak, tüketimin düşmesini engellemek ve karlılığını devam ettirmektir. Elektronik sigara diğer tütün ürünlerinden farksızdır.

İlaç olarak tasarlanmamıştır. Daha önceden sigarayı bırakmış kişiler bile daha az zararlı algısıyla elektronik sigaraya başlamakta ve içmeye devam etmektedir. Sigarayı bırakmak için doktorunuza başvurun" dedi.

Haberin Devamı

Muğla İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin de elektronik cihazla sigara bırakmanın sağlıklı bir yöntem olmadığını ve tüp içinde nikotin bulunduğundan, insan sağlığına zarar verdiğini söyledi. Tekin, nikotin dolu tüpün, akciğer kanserine davetiye çıkardığını vurguladı.

DHA

Yazarlar