Siyaset Eleştirecek başka adam mı kalmadı?

Eleştirecek başka adam mı kalmadı?

03.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bahçeli, Darbe Araştırma Komisyonu’na gönderdiği yanıt nedeniyle eleştirilen Orgeneral Akar’ın ‘Dimdik bir komutan’ olduğunu belirterek onun çökertilmeye çalışılan bir orduyu ayakta tutmaya çalıştığını söyledi

Eleştirecek başka adam mı kalmadı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi süreci ve sonrasında Meclis Darbe Komisyonu’nda gönderdiği yanıt nedeniyle eleştirilen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’a sahip çıkarak, “kırmamak, incitmemek lazım. Eleştirecek adam mı kalmadı? Dimdik bir komutan. Çökertilmeye çalışılan bir orduyu ayakta tutmaya çalışıyor. Sen daha FETÖ’nün ne olduğunu tespit etmeden herşeyi Akar’a yüklemek doğru değil” diye konuştu.
Bahçeli, önceki akşam bazı basın mensuplarıyla iftar yemeğinde buluştu. Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Akar’ın Meclis Darbe Komisyonu’na verdiği yanıtların sorulması üzerine, şu yanıtı verdi:
“Genelkurmay Başkanı’nın ifadesidir, onu da kabul etmek gerekir. Sayın Genelkurmay Başkanı, darbenin muhattabı. İtiliyor, kalkılıyor, elleri kolları bağlanıp, götürülüyor. Ona bunu yapanları bırakıp, onunla uğraşmak doğru değil. Terörle mücadele eden bir ülke... Terörü çökertmeye çalışan bir orduyu bir arada tutmaya çalışıyorsun. Suriye ile Irak karmakarışık bir ortam içerisinde. Şu an Suriye ile Irak’la, ABD’si, Almanyası ile uğraşırken, Komutan’ı tartışmaya açmak tarihi bir hata olur. Cesaretlendirmek, olayların üzerine gidebilme bilgi ve becerisine sahip olmak lazım. Çökertilmeye çalışılan bir orduyu ayakta tutmaya çalışıyor. Dimdik bir Komutan. Devleti düşünmek lazım. Komutanı kırmamak, incitmemek lazım. Eleştirecek adam mı kalmadı?”
‘Babamın oğlu değil’
Bahçeli, “Daha önce Şah Fırat Operasyonu üzerinden dönemin Genelkurmay Başkanı Necdet Özel için ‘Sayın Özel Paşa, senin için vatan nedir? Yoksa Harbiye’de vatan konusu işlenirken dersi mi kırdın, okuldan mı kaçtın?’ ifadelerini kullanmıştınız. Akar’la daha yakınsınız gibi bir düşünce var, ne diyorsunuz” sorusu üzerine, “Genelkurmay Başkanı ile en az konuşan benim. Ne yapıyoruz, göz göze mi konuşuyoruz?” karşılığını verdi.
Bir gazetecinin, “TSK gibi güçlü bir yapının başında olan bir komutanın, onlarca general, amiral gibi üst düzey subayın yer aldığı darbe hazırlığını görememesi, önlem geliştirememesinin ilkesel bir sonucu olması gerekmez mi” sorusunu ise Bahçeli, “Sen daha FETÖ’nün ne olduğunu tespit etmeden her şeyi Genelkurmay Başkanı’na yüklemek doğru değil. Genelkurmay Başkanı benim babamın oğlu değil. Onun döneminde askerlik yapmış değilim. Günü gelince eleştiririz. Ama şu an çok yönlü bir savaş hali var. Destek olmak lazım” diye yanıtladı.

MHP il kongresine iptal

Yüksek Seçim Kurulu, MHP’nin 21 Mayıs’ta yapılan Kahramanmaraş İl Kongresi’ni itiraz üzerine iptal etti. Kongrede başkan olarak yeniden seçilen Süleyman Öner, “İl kongremiz YSK’ya itiraz sonucu iptal edilmiş bilgisi tarafımıza ulaşmıştır. Gerekçeli kararı bilmiyoruz. Bildiğimiz yine kazanan Milliyetçi, Ülkücü Hareket olacaktır” dedi. Kongrede geçerli 570 oyun 272’sini alan Süleyman Öner yeniden seçilmiş, adaylardan Ömer Özkan 263, Mustafa Akpınar ise 35 oy almıştı.
l KAHRAMANMARAŞ DHA