Cadde 'Elimi Bırakma' dizisi aile bağlarının önemini anlatacak

'Elimi Bırakma' dizisi aile bağlarının önemini anlatacak

22.07.2018 - 12:17 | Son Güncellenme:

TRT 1'in yeni dizisi "Elimi Bırakma", aile bağlarının önemini seyirciye anlatmak için hazırlanıyor. Her pazar 20.00'de seyirciyle buluşacak olan dizi, bu akşam başlıyor. Peki dizi hakkında başrol oyuncuları ne düşünüyor, oynadıkları karakterlerin özellikleri neler...

Elimi Bırakma dizisi aile bağlarının önemini anlatacak

TRT 1 ekranlarında yaz dönemine damga vuracak yeni bir dizi geliyor.

Haberin Devamı

Sahip olduğu tüm değerleri bir gecede kaybeden Azra ile benzer kaderi paylaştığı Cenk'in hikayesini anlatan "Elimi Bırakma" dizisi başlıyor.

Dizi "İnsanın dönüp gidebileceği bir evinin, ailesinin olması dünyanın en büyük hazinesi” sözü ile hareket ederek, aile bağlarının önemini seyirciye anlatacak.

Oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor
Yapımcılığını Üs Yapım'ın üstlendiği dizinin yönetmeni Sadullah Celen. Dizinin senaryosunu ise Nilüfer Aydın ve Volkan Yazıcı kaleme aldı.

Güçlü oyuncu kadrosuyla da öne çıkan dizide Alina Boz, Alp Navruz, Seray Gözler, Dolunay Soysert, Cemre Gümeli, Burak Tamdoğan, Gökçe Yanardağ, Ertuğrul Postoğlu, Ebru Aykaç, Batuhan Ekşi gibi isimler rol alıyor.

TRT1'in yeni dizisi Elimi Bırakma, her pazar saat 20.00’de ekranlarda olacak.

Haberin Devamı

OYUNCULAR NELER DÜŞÜNÜYOR?

Elimi Bırakma dizisi aile bağlarının önemini anlatacak

ALİNA BOZ

Elimi bırakma dizisi başlıyor, neler düşünüyorsunuz?

-Elimi bırakma ,senaryoyu ilk okuduğum andan itibaren beni çok içine çeken, çok içime sinen ve Azra’yı canlandırmayı çok istediğim bir is olmuştur. Çok emek veriyoruz güzel bir is çıkması için inanıyorum ki izleyiciyi içine alacak sıcacık bir is geliyor :)

Karakterinizden bahseder misiniz?
- Azra; ne istediğini bilen ama her zaman iyi niyetli karsısında ki kimseyi kırmak istemeyen ama hakkini sonuna kadar savunan, vicdanlı merhametli bir kız, hayatin ona hazırladığı zorluklarda ayakta kalışını izleyeceğiz. Hayati toz pembe giderken birden hiç ummadığı anda sağlam bastığı bütün zemini ayaklarının altından çekiliyor, bu durumda ne yapacağını hiç bilmeyen Azra’yı zor günler bekliyor. Bence Azra’nın çaresizliği seyirciyi çok ağlatacak .

Rolünüze nasıl hazırlandınız?

- Kendi çalışmalarım dışında Bahar Kerimoğlu ile çalıştım.

İnsanlar bu dizide ne bulacaklar ve neden izlemeli?

- Dizimizde herkesin kendine özgü bir hikayesi var ve herkesin gelişen olaylar karsısında kendinde hâkli savunmaları . Merhamet, hayal kırıklığı, hırs , ask, bütün duygular bir arada .Bence bu dizimize farklı bir renk katıyor. insanlar bu dizide mutlaka kendi hayatlarından izler bulacaklar , belki kendilerini belki eslerini , çocuklarını vs.. herkesin hayatına dokunan bir iş.

Haberin Devamı


Elimi Bırakma dizisi aile bağlarının önemini anlatacak

ALP NAVRUZ

-Elimi Bırakma dizisi başlıyor. Neler düşünüyorsunuz?

Yoğun bir dönemden çıkıp yine yoğun bir döneme girdim. Şahsım adına şunu söyleyebilirim. Hiç pişmanlık yaşamadım. Her şey çok güzel ilerliyor, tüm ekibimiz çok iyi çalışıyor. Güzel şeyler ortaya çıkarmak için sürekli çabalıyoruz. Umarım emeklerimizin karşılığını alırız ve insanlara bekledikleri kadar ya da daha fazlasını verebiliriz.

Karakterinizden bahsedebilir misimiz?

Cenk, uzaktan bakıldığında soğuk be duvarları olan bir adam. Hüznü de mutluluğu da kendi içinde yaşayan, aksi hareketler ya da bir tebessümle onları maskeleyen bir yapısı var. Yardım etmeyi, empatiyi sever fakat gösterişi ve övgüyü sevmez. İçinde geçmişten gelen bir yarası vardır. Doğrularıyla, yanlışlarıyla bu yaradan beslenir. Ta ki ona iyi gelecek merhemi Rolünüze nasıl hazırlandınız?
keşfedene kadar.

Hızlı ve kısa bir süreç olduğu için destek almam gerektiğini düşündüm. Bu yüzden iyi bir oyuncu koçu ile hazırlandım projeye. Artı olarak karakterime yakın olabilecek yabancı dizi karakterlerini gözlemledim. Yönetmenimizin tecrübesinden de yararlanmaya devam ettiğim için bu süreç bitmedi, eğitime devam diyebilirim :)

Haberin Devamı

İnsanlar bu dizide ne bulacaklar ve neden izlemeli?

İnsanlar bu dizide kendilerini bulabilirler. Çünkü gerçek hayatın parçalarından bir bütün izleteceğiz onlara. Aile değerleri, arkadaşlık ilişkileri, sevgi, saygı, iyi kötü ayrımı vb bir çok konuyu detaylı işlemeyi düşünüyoruz.

DOLUNAY SOYSERT
-Elimi Bırakma dizisi başlıyor. Neler düşünüyorsunuz?

Yeni bir hikaye anlatmanın heyecanı içindeyiz tüm ekip olarak. Yeni bir işe başlamak, yeni ailenle tanışmak gibi bir şey. Bir süre anlatılan karakterler birbirleriyle yaşayacaklar ve biz oyuncularda vücut bulacaklar, başlangıçlar en zor ve en eğlenceli kısmı oluyor işimizin. Salt bir sıfırdan yaratma süreci yaşanıyor, benim işime dair en sevdiğim noktadır bu, bir boşluktan hikaye yaratmak.

Haberin Devamı

Karakterinizden bahseder misiniz?
Sumru Güneş sürprizlerle dolu bir karakter. Ne zaman ne yapacağı çokta belli olmayan, toplumsal değerlere göre hep yanlış köşede durmuş, kendine göreyse hep haklı, kendi vicdanıyla savaşını topla tüfekle götürüp, yenilmeyi asla kabul etmeyen ve yenilgiyi yaşamamak için her yolu mübah sayan, kimsenin aklına gelmeyeni düşünüp adımlarını ona göre atan, ürkütücü ve tehlikeli biri

Rolünüze nasıl hazırlandınız?
Karakterin davranış şeklinin nedenlerini iyi sorgulamak gerekiyordu. Yaptıklarıyla bu kadar ters tepki alan birini oynarken savunmanız kuvvetli olmalı. Haklılığıma sonuna kadar inanarak başladım, karakterin senaryoda yazanlar dışında nasıl davranacağını düşleyerek, kafasının nasıl çalıştığını çözmeye uğraştım. Çünkü Sumru'nun duygusunu anlamaktan çok bu değişik beynin nasıl işlediğini anlamak önemliydi. Elimde sağlam bir geçmiş hikayesi vardı karakterin, bende bunun üzerine inşa etmeye başladım anladığım Sumru'yu...

İnsanlar bu dizide ne bulacaklar ve neden izlemeli?
İyi bir hikaye, iyi bir yönetim, sürükleyici bir senaryo ve iyi bir kadro bulacaklar


Elimi Bırakma dizisi aile bağlarının önemini anlatacak

SERAY GÖZLER
Elimi bırakma dizisi başlıyor, neler düşünüyorsunuz?

Seyircinin heyecanla, çok beğenerek izleyeceğini ve bırakamayacağım düşünüyorum...

Karakterinizden bahseder misiniz?

Hayatın zorluklarına inançla çıktığı yolda emekle sabırla pişirdiği bir tas çorbayla tek başına meydan okumuş bir kadının başarı öyküsüdür... Hayattaki en önemli yaşam kaynağı torunlarıdır... Onlar için yapamayacağı şey yoktur... Değerlerine önem veren nerden geldiğini unutmayan adil bir kişiliktir... İnsanların mutluluğunda mutlu olan bir insandır...

İnsanlar bu dizide ne bulacaklar ve neden izlemeli?

Dizimizde her kesime hitap edecek karakterler ve öyküler var...Neden”Elimi Bırakma”??? Günümüzde yitirdiklerimiz, söylemediklerimiz “Elimi Bırakma” nın hikayesinde... Keşke hiç ellerimizi bırakmasak da hayat hepimize bayram olsa... İşte onun için siz de bizi bırakmayın sakın...


VE KARAKTERLER...

FERİDE ÇELEN
Seray Gözler

66 Yaşında
Dul

Feride Hanım altmışlı yaşların sonunda büyük bir catring şirketinin sahibidir. Fakir bir hayattan zengin bir yaşama yelken açmış, çok çalışmış, zeki, merhametli, hak yemeyen bir kadındır.

Küçük oğluyla dul kaldığı günden beri çalışmış, bugünlere dişiyle tırnağıyla gelmiştir. Bu yüzdendir ki iş yerinde çalışanları arasında kadınların önceliği her daim ön plandadır.

Sosyal sorumluk projelerinde ön planda her daim rol alır. Adeta kanatsız bir melektir.

Feride Hanım için dokunulmaz şey “aile”dir. Ailesi onun hazinesidir. Oğlu öldükten sonra daha sıkı sarılır ailesine ancak ailesini tanımadığını fark eder. Hayatı boyunca inandığı uğurda emin adımlar atan Feride Hanım ailesini hizaya getireceğine emindir!

Oğlunun ölümünden sonra durağanlaşmıştır. Olgunluğu, inanışı oğlunun ölümünü kabullenmesini kolaylaştırmıştır. “Allah verdi Allah aldı, bu kadarmış yazısı” der içi kan ağlayarak. Onun bu güçlü tavrı aile içinde tepki almasına sebep olur.

İyi bir insan olan Feride Hanım’ın hassas olduğu konular arasında insan sağlığı gelir. Yemek işinde olduğu için bu konuda özellikle hassastır.

Affedici bir kadındır. İnsanın hata yapacağına inanır. Mühim olan hatanın tekrarlanmamasıdır.


CENK ÇELEN
Alp Navruz

24 Yaşında
Bekar

Feride Hanım’ın büyük umutlar beslediği ilk torunudur.

Eğitim için Amerika’ya gitmiş. Uzunca bir süre orada yaşamıştır. Büyük bir zenginliğin içinde doğup büyüdüğü için yokluğun ne demek olduğunu bilmez. Parayla her şeyi elde edebileceğine inanır.

Amerika’dan dönünce kendini Feride Hanım’ın ona biçtiği hayatın içinde bulur. Oysa Cenk yaşamak istediği hayat için vakti geldiğinde kolları sıvayıp elini taşın altına sokacaktır. Hakları için Feride Hanım’ı karşısına alacaktır!

Feride Hanım’ın kuralcılığına karşı yapıda olan birisidir. Hayatla dalga geçmeyi sever. Ancak içinde merhametli bir adam vardır. Yaptığı iyiliği dillendirmez.

Haksızlığa karşı bir adamdır. Kadına şiddete karşıdır. Kadına şiddet uygulayanın karşısına dikilir. Ancak çözümü yine bildiği yol olan şiddetle çözer.


AZRA GÜNEŞ
Alina Boz

22 yaşında
Bekar

Büyük bir restorancının kızıdır.

Zenginlik içinde büyümüş ama onun içinde kaybolmamış biridir. Vicdanı, merhameti onu değerli kılan özelliklerindendir.

Babasının iflası ve ölmesiyle hayatı bir anda tepe taklak olur ama güçlü durur. Haline şükreder.

Amerika’da aşçılık eğitimi almıştır. Okurken çalışmış, kendi parasını da kazanmıştır. Bu yüzden kendi ayakları üstünde durması kolay olur.

Hayatta en değer verdiği ve büyük hazinem dediği kardeşi Mert’tir. Otizmi bulunan Mert bir müzik dehasıdır. Onun eğitimi için her şeyi yapar. Ancak onu kayıp olması ardına tek amacı kardeşini bulmaktır!

Elimi Bırakma dizisi aile bağlarının önemini anlatacak

SUMRU GÜNEŞ
Dolunay Soysert

47 yaşlarında
Dul

Mantık kadınıdır.

Duygularının onu yönetmesine asla izin vermez.

Yoksulluktan geldiği için parayı ve gücü sever; adeta esiridir. Kendi öz kızını bile bu konuda kullanabilecek bir kadındır.

İki evlilik yapmıştır. Kocasının iflası ve yangında ölü çıkması ardına kocasının çocuklarıyla ilişkisini keser. Bunun asıl sebebi sigorta şirketinden alacağı paradır. O parayı kızının hayatını garanti altına almak için harcayacaktır.

İstediği şeyi elde etmek konusunda hırslıdır. Gözünü karartıp hedefine odaklanır. Kızı Cansu’nun Cenk ile evlenmesi için elinden gelen her şeyi yapacaktır!

Yardım sever bir kızdır. Biri iyilik yapması için karşılık ya da çıkar beklemez.

İnatçı yanı vardır. İnandığı ve doğru olduğuna emin olduğu konularda sonuna kadar diretir.

Hak yemez ve kendi hakkını korumak için sonuna kadar savaşır. Mücadelecidir.

Çalışkan bir kızdır. Çalışmaktan asla kaçmaz. Verdiği sözü tutmak için elinden gelen her şeyi yapar.

Cenk’le arkadaşlığı da inatla, didişmeyle başlar. İkisi de hayatlarına birbirinden soslar katar.