Gündem Elinde silah olsa beni öldürürdü

Elinde silah olsa beni öldürürdü

12.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gezi Parkı olaylarının sembollerinden biri haline gelen “kırmızılı kadın” ile biber gazı sıkan polis, mahkemede ilk kez karşı karşıya geldi.

Elinde silah olsa  beni öldürürdü

“Kırmızılı kadın” olarak bilinen Ceyda Sungur “Sanığın elinde silah olsaydı, Ethem Sarısülük’ü öldüren polis gibi beni de öldürebilirdi” dedi. Biber gazı sıkan polis ise kendini şu sözlerle savundu: “Hiç kimseyi hedef alarak gaz kullanmadım. Tamamen bana verilen emir doğrultusunda hareket ettim.”

‘Omzumda kırık vardı’
Gezi Parkı protestolarında sembol haline gelen Ceyda Sungur’a biber gazı sıkan polis memuru Fatih Zengin hakim karşısına çıktı. Tutuksuz sanık Fatih Zengin savunmasında görevi sırasında omzunda kırık olduğunu, buna rağmen görev yaptığını belirterek “Olay gününde omzumdaki şiddetli ağrı devam etti, ancak çalışmaya devam ettim” dedi. Zengin kendisi savunmasında şunları öne sürdü: “Orantılı bir şekilde gaz kullanarak grubu dağıtmak için ilerlediğim sırada Ceyda Sungur isimli bayan ve başka şahıslarla yere düştü. Ben ilerlerken Ceyda Sungur aniden ayağa kalktı.
Kullanmış olduğum MODEL 5 tüpünün kısa süreli tutukluk yapması neticesinde Sungur yerden aniden kalması sonucu saniyelerce gaza maruz kalmış olabilir. Tamamen bana verilen emir doğrultusunda hareket ettim ve adli görevimi yapmak için çalıştım.”
Kırmızılı kadına gaz sıkma haberlerini izlediğimde ilk zamanlarda kendimi tanıyamadım” diyen Zengin, “Daha sonradan o gün gaz kullananın ben olduğum çalıştığım kurumum tarafından söylendi. İlerleyen zaman sonrasında gaz kullanan kişinin ben olduğumu hatırlamaya çalışsam da baya zorlandım. Bunları yapanın ben olmadığını düşündüm. Ancak ortamın koşulllarında sağlıklı bir şekilde müdahale etmeye çalıştım. Hiçkimseyi hedef alarak gaz kullanmadım” dedi.

‘Savunma geçerli olmaz’
Kendisinin üniversitede görev yapan bir kamu görevlisi olduğunu belirten Ceyda Sungur ise “Amir emirleri karşısında nasıl bir sorumluluğun bulunduğunu ben de biliyorum. Sanığın elinde silah olsaydı Ethem Sarısülük’ü öldüren polis gibi beni de öldürebilirdi. Sanığın bu yönde savunmalarının geçerli olmayacağını düşünüyorum” dedi.