Siyaset Ellerinde resimlerimle konvoyumda beni aramışlar

Ellerinde resimlerimle konvoyumda beni aramışlar

18.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hollanda’nın kendisine yönelik tavrını eleştiren Bakan Kaya, “Benim konvoyumda kadın kardeşlerimizin olduğu araçları durdurmuşlar. Sanki biz onları kandırmışız da farklı bir aracı önden göndermişiz gibi... Ellerinde resimlerimle beni aramışlar” dedi

Ellerinde resimlerimle  konvoyumda beni aramışlar

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Hollanda polisinin olay günü konvoyundaki araçları durdurarak ellerinde resimleriyle kendisini aradıkları bilgisini aktardı. Bakan Kaya, “Bir kadın bakanı nasıl tehdit olarak görüyorlarsa kendilerine. Ellerindeki resimlerimle konvoyumdaki araçlara bakarak beni aramışlar” dedi.
Bakan Kaya, Denizli Polisevi’nde kadın STK temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda, 15 Temmuz’daki darbe girişiminde Türk milletinin demokrasi dersi verdiğini belirtti.
Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlatmak üzere, Türkiye’yi il il dolaştıklarını ve 5.5 milyon Türk vatandaşının yaşadığı Avrupa’ya da sistemi anlatmak için gittiklerini belirten Kaya, Almanya’daki programın ardından, karayoluyla Rotterdam’a geçmek için yola çıktıklarını aktardı. Kaya, o andan sonra yaşadığı anları şöyle anlattı:
‘Sanki kandırmışız’
“Benim konvoyumdaki kadın kardeşlerimizin olduğu bir aracı durdurmuşlar. Ve dün (önceki gün) öğreniyorum ki sanki biz onları kandırmışız da farklı bir aracı önden göndermişiz gibi haberler yapıyorlar. Öyle bir şey yok. O hanımlar, konvoyumuzdaki hanımlardır. Konvoyu durdurarak ellerinde resimlerle beni aramışlar. Bir kadın bakanı nasıl tehdit olarak görüyorlarsa kendilerine! Ellerindeki resimlerle benim konvoyumdaki araçlara bakarak, beni aramışlar. Sanki ben adi bir suçlu, bir teröristmişim gibi çevik kuvvetle birlikte o kadınları sorgulayarak beni aramışlar. Onları hemen sınır dışı etmişler. Allah nasıl gözlerine korku salmışsa... Yapılan açıklamalardan öğreniyoruz ki danışmanlarım, özel kalemim, korumam hepsi, yaklaşık benim boyumda kişiler ama yapılan açıklamada, ‘12 iri omuzlu geniş yapılı adamla gelmişti Türk bakan’ diye haber yapmışlar. Evet ben iri omuzlu geniş yapılı bir kadın bakandan nasıl bir korku duyduklarını hala anlamış değilim.”
Konsolosluk binasına 30 metre kala durdurulduklarını anlatan Bakan Kaya, “Tam 7 saat boyunca arabanın içinde etrafımız polisler tarafından kuşatılmış şekilde bekletildik. Hiçbir insan haklarına uymayan, demokrasi anlayışla bağdaşmayan şekilde bizi durdurdular. Diplomasi tarihine, Hollanda için kara bir gece yaşattılar bize. Bir kadın olarak anlayamadım bizim oradaki muhatabımız polis yetkilileri olmamalıydı. Bu da kendileri için utanç duyulacak bir hadise. Bir kadını saatlerce en temel ihtiyaçlarını karşılamasına müsaade etmeden, saatlerce bekleten ve özel timlerle etrafını sararak, silahlarını doğrultan Hollanda nasıl bir demokrasi anlayışına sahip ben bunu gerçekten merak ediyorum” diye konuştu.
Kaya, Hollandalıların ‘tehdit’ olarak gördüklerini ileri sürdükleri korumalarının silahsız olduğunu sözlerine ekledi.

Ellerinde resimlerimle  konvoyumda beni aramışlar