Kütahya Elma Kurusu Şifa Kaynağı

Elma Kurusu Şifa Kaynağı

19.10.2017 - 11:02 | Son Güncellenme:

.

Elma Kurusu Şifa Kaynağı

Kütahya’nın Şaphane ilçesinde yarım asırdır elma kuruttuğunu ve faydalarını anlatan 64 yaşındaki Zeynep Kaplan, elma kurusunun faydalarını saymakla bitiremiyor.
Öksürüğe en iyi ilaç elma kurusudur diyen Kaplan, ’’Elma eşit parçalara bölündükten sonra gölgeye serilip, ara sıra alt üst çevirerek daha iyi kurumasını sağlanmalıdır. çok fazla gözüken elma, kuruyunca hiçte o kadar çok olmaz, üçte biri ancak kalır. Benim elma kurusu kullanma sebebim özellikle öksürüğe çok iyi gelmesi..Yarım avuç kadar elmayı istediğiniz miktarda suyla 6 veya 7 dakika kaynatıp altını kapatıyorum. İçerisine birkaç dal ıhlamur atıp 5 dakika kadar demlenmeye bırakıyorum. Bu şekilde içtim ve evlatlarıma içirdim. İsteğe göre limonda ekleyebilirsiniz.Öksürük nöbeti bu karışımla hemen kesilir’’ dedi
Kaplan, ’’Eskiden şimdiki gibi her hastalıkta doktora gidemezdik. Annem bana elma kurusunun faydalarını çok anlatırdı. Sonra televizyondan da dinledim faydalarını. Aynen annemin anlattıklarını söylediler. Elma kurusu kaynatılıp içilirse nefes darlığı, astım ve kalp rahatsızlıklarına karşı koruyucu etkiye sahipmiş. Aynı zamanda uyku verici ve baş ağrılarına iyi gelirmiş. Bizim büyüklerimiz ateşlenen bebeklere, eskiden ateş düşürücü olarak elma suyu verirdi. Zaten bu yüzden elma kurusunu almaya gelen çok oluyor. İlaç yapmak için götürüyorlar’’ diye konuştu.(YD-EFE)