Elmalı Kup Tarifi

Elmalı Kup Tarifi Malzemeleri :

4 adet elma

1 çay bardağı tozşeker

1 tatlı kaşığı tarçın

1 su bardağı kadar dövülmüş ceviziçi

Muhallebisi için:

3 yemek kaşığı margarin

3 fincanı un ( türk kahvesi )

1 litre süt

1 su bardağı şeker

1 paket vanilya

Elmalı Kup Tarifi Yapılışı :

Elmaların kabuklarını soyarak rendeleyın.

Teflon bir tavaya yada tencereye alarak üzerine şekeri ilave edin ve 5-6 dakika kadar kaynatın.

Ceviz ve tarçını ekleyerek 2 dakika kadar daha ocakta tutun sonra kuplara paylaştırın.

Muhallebisini hazırlamaya başlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Tencereye margarini alarak eritın, unu ilave ederek kavurun ve ardından şekeri ve sütü ilave ederek iyice çırpın.

Topaklanmasın diye mikser ile çırpabilirsiniz.

Karışımı koyulaşık kaynayana kadar karıştırın.

Ocaktan almadan önce vanilyayı ilave edin ve altını kapatın.

http://www.pratiktatlitarifleri.com/elmalikuptarifi