Geri Dön

Elmalı tarçınlı kızarmış tatlı tarifi

Restoranlarda karşımıza çıkan elmalı tarçınlı kızarmış tatlıyı evde yapmak da mümkün!

Elmalı tarçınlı kızarmış tatlı tarifi
  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

3 büyük elma
1 bardak su
1/4 bardak mısır unu
2 kaşık tarçın
1 tutam tuz
1 kaşık taze limon suyu
7-8 adet ince lavaş
Yarım kase toz şeker
Kızartmak için yağ

Elmalı Tarçınlı Kızarmış Tatlı Nasıl Yapılır?

İç dolgusu için, su, mısır unu, tuz ve limonu kaynayana kadar karıştırın.

Karışım yoğunlaştıktan sonra içine dilimlediğiniz elmaları atın. elmalar yumuşayana kadar karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın.

Bir kasede 1 kaşık tarçın ve şekeri karıştırın. elmalı dolgu malzemesini lavaşın içerisine sigara böreği gibi koyarak sarın.

Kızartma yağında renkler parlak olana kadar kızartın ve en son şekerli suya batırıp servis edin.

Dilerseniz yanına bir top da dondurma koyabilirsiniz. Herkesin bayılacağına eminiz!

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber