Elmalı tarçınlı kızarmış tatlı tarifi
Restoranlarda karşımıza çıkan elmalı tarçınlı kızarmış tatlıyı evde yapmak da mümkün!
Malzemeler
3 büyük elma
1 bardak su
1/4 bardak mısır unu
2 kaşık tarçın
1 tutam tuz
1 kaşık taze limon suyu
7-8 adet ince lavaş
Yarım kase toz şeker
Kızartmak için yağ
Elmalı Tarçınlı Kızarmış Tatlı Nasıl Yapılır?
İç dolgusu için, su, mısır unu, tuz ve limonu kaynayana kadar karıştırın.
Karışım yoğunlaştıktan sonra içine dilimlediğiniz elmaları atın. elmalar yumuşayana kadar karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın.
Bir kasede 1 kaşık tarçın ve şekeri karıştırın. elmalı dolgu malzemesini lavaşın içerisine sigara böreği gibi koyarak sarın.
Kızartma yağında renkler parlak olana kadar kızartın ve en son şekerli suya batırıp servis edin.
Dilerseniz yanına bir top da dondurma koyabilirsiniz. Herkesin bayılacağına eminiz!
Afiyet olsun!