Elmalı turta ağızda dağılan hamuru ve yumuşacık tadı ile çay saatlerinin en aranan tariflerinden biri. 

Elmalı Turta için malzemeler:
125gr tereyağ
100ml zeytinyağ
5 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
vanilya, kabartma tozu

Elmalı turta içi için malzemeler:
2 kırmızı elma
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Elmalı turta nasıl yapılır? 
Elmalı turta içi için:
1. Elmaları doğrayın ve toz şekerle birlikte karıştırın. 
2. Tarçını da ekledikten sonra suyunu çekene kadar pişirin.
Elmalı turta yapılışı:
1. Un dışında bütün malzemeleri bir kapta karıştırın.
2. Yavaş yavaş unu ekleyerek ele yapışmayan bir kıvam alıncaya kadar yoğurun.
3. Hazırladığınız hamurdan üzerine kafes yapmak için bir miktar ayırın. 
4. Bir yuvarlak oluşturacak şekilde hamuru açın.
5. Elmalı harcı açtığınız hamurun üzerine ekleyin.
6. En son ayırdığınız hamur ile küçük şeritler yapın ve elmalı turtanın üzerini kafes olacak şekilde kapatın. 
7. Önceden ısıtılan 180° fırında kızarana kadar 25-30 dakika pişirin.

İşte elmalı turta yapmak bu kadar basit. 

Afiyet olsun!