Editörün Seçtikleri Elmalma Böcek Yapım ile yollarını birleştirdi

Elmalma Böcek Yapım ile yollarını birleştirdi

23.10.2012 - 13:23 | Son Güncellenme:

Dijital ve sosyal medya denince akla ilk gelen marka iletişim ajanslarından biri olan Elmalma’nın adını yaptığı projelerle daha önce duymuş olmalısınız.

Elmalma Böcek Yapım ile yollarını birleştirdi

Ajans; Gora, Şans Kapıyı Kırınca, Sınav, Yahşi Batı, Aşk Tesadüfleri Sever gibi sinema filmlerinin yapımcılığını üstlenen ünlü yapım şirketi Böcek Yapım’la geçtiğimiz yıl güçlerini birleştirdi. Bu birleşme sayesinde sinema dünyasının başarılı filmlerine imza atmış olan Böcek Yapım ile dijital medya yönetimi, psikoloji ve marka yönetimini harmanlayan Elmalma, uzun soluklu ve kalıcı projelerle dijital dünyaya yeni çözümler sunmayı hedefliyor.

Elmalma Marka İletişim, dijital dünyadaki hızlı büyümeyi fark eden girişimci Rodin Alper Bingöl tarafından kuruldu. 2009 yılından bu yana sektörde faaliyet gösteren ve kendini “Türkiye’nin ilk Marka Psikoloğu” olarak tanımlayan ajans, markaların ruhu olduğuna inanıp onlara kendilerini anlatma fırsatı verilmesi gerektiğini düşünüyor ve ekliyor: ‘’Marka yaratmanın; ancak onların ruhunu anlamaktan geçtiğine inanıyoruz. Markayı dinleyerek, markanının ruhuna uygun bedenler üretip müşterilere hizmet verilmesi gerektiğini inancındayız.’’ Ajans, bu inaçla yola çıkarak birçok ünlü isme, markalara ve filmlere sosyal medya tasarımı ve yönetimi, topluluk oluşturma ve yönetme, dijital kampanya stratejisi belirleme ve geliştirme, dijital PR çalışmaları, marka oluşturma, internet danışmanlığı, kişisel profil yönetimi, viral prodüksiyon, web tasarımı ve yazılımı gibi dijital dünyaya dair bir çok hizmet sunuyor.

İmza attıkları projelerden bazılarını sayacak olursak, son zamanların en çok izlenen filmlerinden biri olan Issız Adam’ın film afişi tasarımı; Aşk Tesadüfleri Sever, Başka Dilde Aşk Filmi, Av Mevsimi, Anadolu Kartalları, Kara Dedeler Olayı, Çalgı Çengi ve Kıskanmak Filmleri için gerçekleştirdikleri sosyal medya ve dijital PR çalışmaları; Red, Kaçış Planı, Yaşam Şifresi gibi uluslararası filmlerin de dijital çalışmalarını gerçekleştirdiklerini söyleyebiliriz. Cem Yılmaz, Demet Akalın, Murat Boz, Ceyhun Yılmaz, Tarkan, Yılmaz Erdoğan, Tolga Çevik ve Metin Arolat dijital stratejilerini belirledikleri sanatçılardan bazılarıdır.

Bu alanda oldukça iddialı olan Ajans’ın portföyünde, Türkiye’nin en çok hayrana sahip kişisel Facebook sayfası olan “CMYLMZ” (3.5 milyon) ve Türkiye’nin en fazla hayrana sahip film sayfası olan “Aşk Tesadüfleri Sever” (2.2 milyon) bulunuyor.

CMYLMZ Fikirsanat, Böcek Yapım, LTB Jeans, Show Tv, Fida Film, Medyavizyon, BKM, Saran Holding, Pizza Pizza ve Mars Entertainment dijital çözüm ürettikleri başlıca markalardır.

Sanal dünyada yürütülen bu çalışmaların yanında ajans sadece markaların ruhlarıyla yakından ilgilenmekle kalmamış aynı zamanda da günümüz dünyasında toplum tarafından göz ardı edilmiş önemli bir konu olan engelli haklarına değinmiş. “Engelleri Kaldır Hareketi kimsenin değil, sahiplenen herkesindir.” sloganıyla, engellilerin toplumda karşılaştıkları sorunlar üzerine gidip kalıcı çözümler üretmeyi amaçlayan ‘’Engelleri Kaldır Hareketi” adında bir proje kurgulanmış ve yürütülmüş. Bu proje, Rodin Alper Bingöl tarafından başlatılmış ve kısa sürede Türkiye geneline ulaşmış bir sosyal sorumluluk çalışması olma özelliği taşımaktadır.
Elmalma, uluslararası ve yerel markalarla ilgili dijital çalışmalarıyla ve sosyal sorumluluk alanında yaptığı çalışmalarla karşımıza çıkmaya devam edeceğe benziyor.

Elmalma’nın çalışmalarını takip etmek için yenilenen web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yazarlar