Konut Elmar Towers'ta satışlar başlıyor

Elmar Towers'ta satışlar başlıyor

17.04.2015 - 15:49 | Son Güncellenme:

Ankara Elmar Towers'ta 197 bin liradan başlayan fiyatlar geçerli olacak.

Elmar Towersta satışlar başlıyor

Ankaralı üç işadamının kurduğu Elmar Yapı’nın, Eskişehir yolu üzerinde 650 milyon liralık yatırımla hayata geçirdiği Elmar Towers’ta satışlar 18 Nisan’da başlıyor.
Başkent’te, Eskişehir Yolu üzerinde mimarisi ve satış formülüyle ses getirecek bir gayrimenkul projesine başlayan Elmar Yapı, çekici ve modern projesiyle yatırımın geri dönüş süresini 10 yıla indiriyor. Elmar Yapı’nın 650 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirdiği ElmarTowers projesi, Ankara’nın yeni kuleleri olacak ve Türkiye çapında ses getirecek. Kısa sürede yatırımcının gözde yatırım aracı olması beklenen ElmarTowers, Türkiye’de en hızlı yatırım dönüşü sağlayan projelerden biri olmaya aday…

Haberin Devamı

Ankara’da kendi alanlarında başarılı3 işadamının bir araya gelerek kurduğu Elmar Yapı A.Ş., Eskişehir Yolu üzerinde 650 milyon TL yatırımla hayata geçirdiği ElmarTowers projesini görkemli bir basın toplantısı ile tanıttı.

Elmar Yapı Ortakları Salih Küsmüş, Ufuk Küsmüş, Siyami Öztürk ile ElmarYapı’nın Pazarlama Direktörü Oğuz Kaan Karaer, İstanbul Çırağan Sarayı’nda basın dünyasının saygın isimleriyle öğlen yemeğinde bir araya geldi. Emlak sektörünü yakından takip eden ve yazılarıyla emlak takipçilerine yön veren basın mensuplarının hazır bulunduğu yemekte, Elmar Yapı ortakları, misafirlerine kısa bir hoş geldin konuşması yaptı.

Fonksiyonel ve Mikro Yaşamı Özendirecek

Elmar Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Salih Küsmüş, ElmarTowers’ıntaşıdığı farklılıklar nedeniyle kentte yapılan yeni projeler arasından kısa zamanda sıyrılacağını söyledi.

Salih Küsmüş projeninkonut büyüklükleri açısından fonksiyonel ve mikro yaşamı özendireceğini ifade etti.

Son dönemde yapılan küçükmetrekareli evlerin yaşam alanı olarak fonksiyonellik sunmaktan uzak kaldığını belirten Salih Küsmüş, Ankara’da 1+1 tipi konutların genellikle 100 metrekare ortalama büyüklükte olduğunu söyledi.

Oysa yaşam alanları büyürken, özellikle de kullanılmayan bölümler için ilave dekorasyon, temizlik, ısıtma gibi harcamalar yapıldığını belirten Salih Küsmüş, ElmarTowers’ın bu gerçekten yola çıkarak konumlandırıldığını açıkladı.

ElmarTowers’da45 metrekarelik 1+1 konutların yoğunlukla bulunacağını ifade eden Salih Küsmüş, Ankara Eskişehir Yolu’nda bu ölçekte mikro yaşam projelerine az rastlanıldığını söyledi.

Tamamen Yatırımcıya Odaklanmış Bir Proje

Yönetim Kurulu Üyesi Siyami Öztürk de projenin tamamen yatırımcıya odaklandığını, projede yer alan konutların rahatlıkla kiraya verilebileceğini söyledi.

Rekabette farklılaştıklarını anlatan Siyami Öztürk “Pazarlamada en hızlı satılacak, en rahat kiralanacak bir konut karmasına ve formülüne yer verdik” diye konuştu.Siyami Öztürk formülü öğrenmek isteyen yatırımcıları 18 Nisan Cumartesi günü Ankara’da yapılacak lansman için satış ofisine davet etti.

Satışın Önem Taşıdığı Bir Dönemdeyiz

Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Küsmüş de konuşmasında, Türkiye’de 2004 yılından bu yana hızlı bir inşaat süreci yaşandığını, her yıl yeni yeni projelerin sektöre kazandırıldığını ifade etti.

Ufuk Küsmüş “2014 yılında alınan yapı ruhsat sayısı 1 milyon 14 bin 678. İzin belgesi alınan konut sayısı 766 bin 527’ye çıkmış. Dolayısıyla hızlı bir üretim var. Ancak hesaplamalara göre, her 4 yeni konuttan biri satılamıyor. Yani üretmek kadar satışın da önem taşıdığı bir dönemdeyiz” diye konuştu.

Ufuk Küsmüş ayrıca Türkiye’de ilk evini alan tüketici sayısının az olduğunu belirterek, “Çünkü ilk evini alacak olanlar için ulaşılabilir fiyatlı evi bulmak oldukça zor… İşte bu hususların ışığında, özetle şunları söylemek istiyorum:

İyi bir pazarlama formülüne sahibiz. Aynı zamanda küçük metrekareli yaşam birimlerimiz sayesinde, 197 bin liradan başlayan fiyatlarla, yani ulaşılabilir fiyatlarla ev sahibi yapmak iddiasındayız. Üstelik gelecekte prim vaad eden bir bölgede konumlanıyoruz. İyi bir gayrimenkul projesinden daha başka ne beklenebilir ki!” yorumunu yaptı.

Ankara’nın 650 Milyon Liralık Yeni Kuleleri

ElmarTowers projesinin detaylarını ise şirketin Pazarlama Direktörü Oğuz Kaan Karaer anlattı.

Karaer’in verdiği bilgiye göre; 650 Milyon TL yatırımla hayata geçen ElmarTowers projesi 803 konuttan oluşurken ve 50 kat yüksekliğe sahip bulunuyor. Proje, 177 metre yüksekliği ile Ankara’nın en yüksek projesi olma özelliğini taşıyor.

ElmarTowers’ın mimarisi kadar pazarlama formülünün de iddialı bir yanı bulunuyor. Proje, Türkiye’nin en hızlı yatırım geri dönüşü sağlayan gayrimenkul projelerinden biri olmaya da aday.

ElmarTowers, Türkiye’de büyükşehirlerde 20 yılın üzerine çıkan amortisman (yatırım geri dönüş) süresini 10 yıla indirmeye hazırlanıyor.

Kulelerle bütünleşik halde bulunan alışveriş ve yaşam merkezi ise Ankara’ya yeni bir hava katacak. Kapalı AVM’lerden bunalan Ankaralılara, ElmarTowers, açık ve ferah bir alışveriş ve eğlence ortamı sunmuş olacak.

Eskişehir Yolu’nda Amortisman Süresi 14-17 Yıl

Projenin amortisman formülünü de açıklayan Oğuz Kaan Karaer, Ankara’da 1+1 tipindeki konutların kira ortalamalarının 1500 ile 2500 TL arasında değişkenlik gösterdiğini, büyüklüklerinin ise 80 ile 120 metrekare arasında olduğunu söyledi. Karaer sözkonusu konutların, Eskişehir Yolu üzerinde 14 ile 17 yıl arasında kendisini amorti ettiğini açıkladı.

ElmarTowers’ta 1+1 tipi dairelerin ağırlıklı olarak (brüt) 45 metrekare seviyesinde olduğunu belirten Karaer, sözkonusu dairelerin kira ortalamasının da 2 bin TL seviyesinde olacağını ifade etti. Karaer, “45 metrekare bir konutu 200 bin liraya alan bir yatırımcının1500 liradan kiraya verdiğini varsayalım. Önümüzde 2,5 yıl inşaat süresi var. 6 aylık süre de kiralama için geçerse, aslında bu projenin kendini 7 yılda amorti ettiğini görebilirsiniz” dedi.

Erken Alan Kazançlı Çıkacak

Projede fiyatların satış performansına göre düzenli olarak artış göstereceğini anlatan Oğuz Kaan Karaer, ElmarTowers projesinde erken alanların kazançlı çıkacağını, 2 yıl sonra fiyatların yüzde 60 artacağını söyledi.

Toplam 803 konutluk projede 753 adet 1+1 tipi konut bulunuyor. 1+1 tipi konutların büyük kısmı brüt 45 metrekare konutlardan oluşuyor.

18 Nisan 2015 tarihinde satışa çıkan projede 3 bine yakın ön talep toplandı.

Projede kuleler arasındaki yatak blokta SPA, yüzme havuzu, fitness gibi sosyal tesis alanları bulunuyor. ElmarTowers projesinde ayrıca 30 bin metrekarelik ticari bir alan da yer alıyor. Hipermarket, market, restoran ve fastfood birimleri için ayrılan ticari alanların, site dışından insanlara da hizmet verecek ticari bir karmaya sahip olması planlandı.

ElmarTowers projesi, halen 8 Bakanlık ile birlikte Sayıştay ve Danıştay binalarına, TOBB binasına, Kızılay ve Diyanet İşleri Başkanlığına ev sahipliği yapan Eskişehir Yolu üzerinde bulunuyor. Bunların yanı sıra büyük markalı AVM ve Oteller ile iş merkezlerinin yükseldiği bölge, Ankara’nın son 5 yıldır en hızlı şekilde büyüyen ve gelişen bölgesi olarak dikkat çekiyor.

Metro hatlarına olan yakınlığı ile Eskişehir yolu her açıdan Başkent’in en prestijli bölgesi haline geldi. İş ve yaşam dünyasının tamamına yakını bu hat üzerindeki Çukurambar, Gazi Mustafa Kemal Mahallesi, Çayyolu, Ümitköy, Yaşamkent, İncek Bulvarı üzerinde ikamet ediyor.

Eskişehir Yolu'nda çok sayıda üniversite kampüsü de bulunmaktadır: Hacettepe Üniversitesi, ODTÜ, Bilkent, Başkent Üniversitesi, Çankaya Üniversite ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi kampüsleri bunlardan bazılarıdır.