Teknoloji Elon Musk'ın kardeşi Kimbal Musk, sahip olduğu Tesla Model 3'ü ödül olarak verecek

Elon Musk'ın kardeşi Kimbal Musk, sahip olduğu Tesla Model 3'ü ödül olarak verecek

21.02.2018 - 14:49 | Son Güncellenme:

Elon Musk'ın kardeşi Kimbal Musk, kendi kullandığı Tesla Model 3'ü düzenlediği bir yarışmada ödül olarak verecek. Musk, kar amacı gütmeyen Big Green'e en az 10 dolar bağışta bulunan birine Tesla Model 3'ünü hediye etmek için bir kampanya başlattı. Big Green, devlet okullarında öğrenme bahçeleri kurarak öğrencilerin taze meyve ve sebzelerin yetiştirilmesinin ardındaki bilimi öğrenmelerini sağlıyor.

Elon Muskın kardeşi Kimbal Musk, sahip olduğu Tesla Model 3ü ödül olarak verecek

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Elon Musk'ın kardeşi Kimbal Musk'ın şimdiye kadar yapılmış ilk Tesla Model 3'ten birine sahip olması hiç de şaşırtıcı değil.

Şimdi 60 bin dolarlık aracını, yarışmayı kazanan şanslı bir kişiye veriyor. İnsanların kampanyaya katılmak için için tek yapacakları şey, kar amacı gütmeyen Big Green'e en az 10 dolar bağışta bulunmak.

Elon, arabalar ve uzay araştırmaları alanındaki girişimleriyle bilinirken, Kimbal, son on yılda ABD şehirlerine taze ürünler getirme görevini üstlend . 2011 yılınd , 300 devlet okulunda Öğrenme Bahçeleri adlı kar amacı gütmeyen bir programı başlattı. Kısmen oyun alanı, kısmi açık sınıf, öğrenme bahçeleri, öğrencilerin meyve ve sebze yetiştirme bilimi hakkında öğrendikleri alanlar olarak hizmet veriyor. Kuruluş bugüne kadar 500 okulda bahçe inşa etti.

Haberin Devamı

20 Şubat'ta başlayan para kampanya, 24 Nisan'a kadar sürecek. Musk, rastgele seçilen kazananını 8 Mayıs gibi ilan edecek.

Tesla Model 3, 35 bin dolara kadar satın alınabiliyor (yurt dışı için tabii). Ancak tüm eklentilerle Musk'ın aracına 60.500 dolar değer biçiliyor. Araba, şimdiye kadar yapılmış altıncı Model 3.