Teknoloji Elon Musk telefon numarasını yanlışlıkla sosyal medyada paylaştı

Elon Musk telefon numarasını yanlışlıkla sosyal medyada paylaştı

20.12.2017 - 13:13 | Son Güncellenme:

SpaceX ve Tesla'nın kurucusu Elon Musk bir teknoloji dehası olmasına rağmen sosyal medyada yanlışlıkla telefon numarasını paylaştı.

Elon Musk telefon numarasını yanlışlıkla sosyal medyada paylaştı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Elon Musk hakkında duyacağınız çok şey. Bir milyarder, vizyon sahibi, Tesla ve SpaceX gibi şirketlerin kurucusu, ve genel olarak bugün iş dünyasında sahip olduğumuz en ilham verici ve ilginç insanlardan biri. Sosyal medyayı da oldukça aktif bir şekilde kullanıyor. Pek çok ünlü gibi Musk'da yaptığı bir yanlışlıkla sosyal medyanın diline düştü.

Facebook'un sanal gerçeklik kuruluşu Oculus'un üst düzey teknoloji yöneticisi (CTO) John Carmack'e özelden yürümek isteyen ve kişisel cep telefonu numarasını vermek isteyen Elon Musk, mesajı yanlışlıkla herkese açık ortamda mention ile paylaştı. 16.7 milyon takipçisi olan Musk'ın attığı tweet saniyeler içerisinde silinmesine rağmen milyonlarca görüntüleme aldı.

Haberin Devamı

Numarayı arayan CNBC muhabiri Musk'ın telefonundaki telesekreter mesajının popüler PlayStation oyunu "God of War" göndermesi olduğunu açıkladı. Mesajda ise "Tanrılar sayesinde başardın. Bir şekilde bana ulaştın. Sana tebrik ve saygılarımı sunuyorum." deniliyor.

Elon Musk telefon numarasını yanlışlıkla sosyal medyada paylaştı

Carmack, "Doom" ve "Quake" de dahil bazı popüler oyunları geliştiren id Software şirketinin kurucusu, bu neden video oyun endüstrisinde bir efsanesi. 2013 yılında Carmack, Oculus'a katıldı ve Facebook'un 2014 yılında 2.3 milyar dolara satın almasından sonra bile şirketle birlikte kaldı.

Musk, uzay gemileri, otomobiller ve güneş panelleri gibi konularda daha fazla durarak, sanal gerçeklikle pek ilgilenmiyor. Yine de 12 yaşındayken bir video oyun girişimcisi haline geldi ve 500 dolarlık bir bilgisayar dergisine "Blastar" adlı basit oyunu sattı. Bir zamanlar bunu "önemsiz bir oyun [...] olarak tanımladı ancak Flappy Bird'den daha iyi" dedi.

Belki de Musk, Carmack'i Facebook'tan uzak tutmak istiyor olabilir. Musk video oyun işine geri dönmeye çalışıyor da olabilir. Ya da belki sadece eski günler uğruna "Quake" oynamak istiyor. Kim bilir?