Teknoloji Elon Musk, yer altı tünel projesinin ilk test görüntülerini paylaştı

Elon Musk, yer altı tünel projesinin ilk test görüntülerini paylaştı

26.07.2017 - 14:50 | Son Güncellenme:

Elon Musk, Instagram hesabından The Boring Company'nin geliştirdiği asansörün, SpaceX'in Kaliforniya'daki merkezinde gerçekleştirilen ilk test görüntülerini paylaştı.

Elon Musk, yer altı tünel projesinin ilk test görüntülerini paylaştı

Elon Musk, bir yeraltı tünel projesi üzerine çalıştığını geçtiğimiz dönemde duyurmuştu. Şimdi ise Musk gerçekleştirilen ilk asansör testi görüntülerini Instagram hesabından paylaştı.

Haberin Devamı

Musk'ın TED Konferansı'nda paylaştığı tanıtım videosuna benzer şekilde testte de bir Tesla otomobili asansör aracılığıyla yer altına iniyor. Tünele ait diğer görüntüler ortaya çıkmış değil ancak otuza yakın kata sahip olması planlanan yer altı tünellerine inen otomobillerin burada yüksek hızlara ulaşması bekleniyor.

Elon Musk (@elonmusk)'in paylaştığı bir gönderi ()

Musk, büyükşehirlerde, metropollerde yaşanan trafik sorunlarını çözmek adına tünel projeleri geliştirmek için Boring Company adlı proje ile trafik sorununu ortadan kaldırmayı planlıyor. Projeye göre insanlar arçalarıyla trafik sıkışık olduğu anlarda yol kenarlarında bulunan asansörlerle The Boring Company tarafından kazılan tünellere inecek. Daha sonra tüneldeki sistem sayesinde saatte 200km hıza trafiği atlatacak.

Haberin Devamı

Musk teknoloji kısmının işin kolay yanını oluşturduğu asıl zor olanın ise yetkilerden alınacak izinler olduğunu düşünüyor.