Gündem Emekli aylığı internetten hesaplanabiliyor!

Emekli aylığı internetten hesaplanabiliyor!

30.11.2016 - 08:54 | Son Güncellenme:

İnternetten artık çok kolay şekilde emekli maaşı hesaplama ve sorgulama yapabilmek mümkün oluyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sanal dünyaya taşıdığı yeni hizmet kanalları ile internette emekli maaşı hesaplama ve sorgulama yapılıyor. Üstelik emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemi e-Devlet sistemi üzerinden en güvenli şekilde gerçekleştirilebiliyor.

Emekli aylığı internetten hesaplanabiliyor

Modern toplum yaşam anlayışı çerçevesinde sosyal hizmetler ve sosyal güvence hizmetlerinin devletler tarafından sunulması modern çağın en önemli gereksinimlerinden birisidir. Küresel yaşam standartları çerçevesinde de Türkiye’deki özel sektör çalışanları sonunda emeklilik alabilecekleri Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mükellefi olara yaşamının önemli bir dönemini çalışarak geçiriyor. Bu çerçevede Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) SSK mükelleflerine yönelik olarak emeklilik dönemlerinde devletten alacakları SSK emekli maaşının ne kadar olabileceğini birkaç dakika içerisinde öğrenebilmesi amacı ile internette emekli maaşı hesaplama uygulamasını hizmete açtı. Türkiye’de özel sektör alanında çalışan ve Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenmiş olan SSK emeklilik şartlarını tamamlaya çalışan SSK mükelleflerinin SSK emeklilikleri döneminde alacakları emekli maaşının ne kadar olacağını öğrenebilmesi sağlanıyor.

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sigorta mükelleflerinin en çok merak ettikleri konuların başında gelen SSK emeklilik şartlarını tamamladıktan sonra devletten almaya hak kazanacakları SSK emekli maaşının ne kadar olacağı sorusunun yanıtını aktif sigortalılık durumu üzerinden online olarak gerçekleştireceği bir hesaplama ile öğrenebiliyor. Online emekli maaşı hesaplama uygulaması üzerinden sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirilebilmekte olunan online SSK emekli maaşının hesaplanması ile artık emekli maaşının ne kadar olacağı bilgisine sadece dakikalar içerisinde aktif sigortalılık durumu esnasında da öğrenebilme şansına sahip olunabiliyor. Özellikle de son yıllarda hızla gelişen modern yüzyıl teknolojisini son derece etkin ve aktif şekilde kullanmakta olan başlıca kamu kurum ve kuruluşları arasında yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet ortamı üzerinde oluşturmuş olduğu geniş online hizmet ağı e-SGK, çok önemli avantajlar sağlıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet ortamı üzerinde 7 gün 24 saat kullanılabilmekte olunan e-SGK ağı uygulamaları arasında bulunan SSK emekli maaşı hesaplama uygulaması üzerinden sadece birkaç dakika içerisinde emeklilik dönemi maaşı hesaplanabiliyor.

Günümüz modern yüzyıl teknolojisi sayesinde yaşamının her alanında internete erişim sağlayabilen SSK mükelleflerinin çok sayıdaki kamu işlemini gerçekleştirme hususunda etkin biçimde kullandığı interneti, son dönemlerde e-SGK ağı uygulamalarından birisi olan SSK emekli maaşı hesaplama uygulaması içinde kullanarak, emekli maaşının hesaplamasını yapabiliyor. Bu aşamada internet üzerinde yer alan SSK emekli maaşı hesaplama uygulaması üzerinde SSK mükellefleri tarafından öncelikli olarak T.C. kimlik numarası, SSK sicil numarası, baba adı, nüfus il ve doğum tarihi bilgilerinin girilmesi gerekiyor. Böylelikle en güncel bilgiye ulaşabilmek mümkün oluyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan emeklilere yönelik olarak da sunulan emekli maaşı sorgulama hizmeti bulunuyor. Emekli vatandaşların internete erişim sağlayabildiği her noktadan sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinden online emekli maaşı sorgulama ile emekli maaşlarının güncel bilgilerini alabilme şansı bulunuyor.

E-Devlet sistemi üzerinden dakikalar içerisinde gerçekleştirilebilecek olunan emekli maaşı sorgulama işlemi için emekli vatandaşların öncelikli olarak e-Devlet sistemi üzerinde kimlik doğrulama işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekiyor. Bu çerçevede de e-Devlet kimlik doğrulama işlemleri ‘e-Devlet şifresi ile giriş’ olmak üzere 5 farklı yüksek güvenlikli alternatif ile kolayca yapılabiliyor.