Gündem Emekli Deniz Subaylarından askeri liselerin yeniden açılması talebi

Emekli Deniz Subaylarından askeri liselerin yeniden açılması talebi

18.11.2016 - 14:56 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Üniversitesi'ne bağlanan Deniz Harp Okulu ile OHAL kapsamında kapatılan Heybeliada'daki Deniz Lisesi'nin 243'üncü kuruluş yıl dönümü nedeniyle Tuzla'daki Deniz Harp Okulu Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Tören öncesinde emekli deniz subayları, yaptıkları basın açıklamasıyla OHAL kapsamında kapatılan askeri liselerin yeniden açılmasını talep etti.

Emekli Deniz Subaylarından askeri liselerin yeniden açılması talebi

Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu'nun ev sahipliğinde Tuzla'daki Deniz Harp Okulu Komutanlığı'nda gerçekleşen törene, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Deniz lisesi ve Deniz Harp Okulu mezunları, bu okullarda görev yapmış öğretmenler, yöneticiler ile görevdeki deniz piyade ve deniz istihkam sınıfı subaylar ile emekli deniz subayları katıldı.

Haberin Devamı

EMEKLİ DENİZ SUBAYLARDAN BASIN AÇIKLAMASI

Törene katılanlar için Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından İstanbul'daki bazı iskelelerden vapur ile duraklardan otobüs kaldırıldı. Türkiye Emekli Subaylar Derneği(TUSED) üyeleri, Bostancı İskelesi'nde buluşarak burada bir basın açıklama yaptı.

ASKERİ OKULLARIN YENİDEN AÇILMASI İSTENDİ

Emekli subaylar adına bir konuşma yapan TUSED üyesi emekli Korgeneral Atilla Kezek, askeri okulların kapatılmasını kabullenemediklerini söyledi.

"TÜRK MİLLETİ'NİN VİCDANINDA..."

Kezek, "Kanun hükmününde kararnamelerle bir günde yapılan bu düzenlemelerin 15 Temmuz'da yaşanan hain kalkışmanın heyecanı ve geçiş döneminin ihtiyacı nedeniyle fazla incelenmeden yapıldığını, ülkemizin ve silahlı kuvvetlerimizin geeleceği ile ilgili böylesine önemli kararların Türk Milleti'nin vivdanında ve onun temsilcisi yüce mecliste enine boyuna tartışılıp, ilgili kurumları görüşü alınmadan yürürlüğe konulmasının kabul edilemez olduğunu düşünüyor ve Türkiye'nin dünya denizlerindeki yüksek menfaatleri nedeniyle başta Deniz Harp Okulu ve Deniz Lisesi olmak üzere tarihi geçmişi olan ata yadiğgarı tüm sabuy ve astsubay kaynakları okullarımızın yeniden açılmasını istiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Emekli subaylar, mezun oldukları okulun 243. yıldönümü törenlerine buruk ve üzüntülü bir şekilde katıldıklarını belirterek alınan kararlardan geri dönülmesini talep ettiler.

Emekli Deniz Binbaşı Cahit Üren, mezun olduğu Deniz Lisesi'nin kapatılmasından dolayı duyduğu üzüntüyü belirterek, "Askeri okulların kapatılmasının Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği için mahzurludur. Karar vericilerin bu konuyu tekrar düşünmeleri ve karardan süratle geri dönmeleri lazım. Memleketimizin bekası bunu gerektirir" diye konuştu.

EMEKLİ KURMAY ALBAY OĞUZ: "ÜZÜNTÜLÜ GİDİYORUZ"

Deniz Harp Okulu'nun 2001-2003 yılları arasında Dekanlığı'nı yapan Emekli Deniz Kurbay Albay Celalettin Oğuz da "Bugün hüzünlüyüz. Çünkü ilk kez öğrencisi olmayan bir zamanda Deniz Harp Okulu'na gidiyoruz. TÜrkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet kalması için, güvenliği için subay yetiştirmeye ihtiyacı vardır. Bu yanlışlardan dönülmelidir" ifadelerini kullandı.Saat 10.30'da başlayan 243. yıl kutlama töreni basın mensuplarına kapalı gerçekleşti.