Gündem Emeklilere 1000 TL bayram ikramiyesi ne zaman yatırılacak?

Emeklilere 1000 TL bayram ikramiyesi ne zaman yatırılacak?

07.06.2018 - 15:11 | Son Güncellenme:

Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla beraber emekliler, 1000 tl ikramiyenin ne zaman yatırılacağını araştırmaya başladı. Konuyla ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun daha önce yaptığı açıklamanın ardından Emekli sandığı ve Bağ-Kur emeklilerinin emekli maaşları bugün itibariyle yatırıldı. SSK emeklilerinin ikramiyleri ise yarın yatırılacak.

Emeklilere 1000 TL bayram ikramiyesi ne zaman yatırılacak

Emeklilere her iki dini bayramda da 1000 TL ikramiye verileceğinin açıklanmasının ardından süreç onaylandı ve Ramazan ayının son günlerini yaşadığımız şu günlerde vatandaşlar Bayram'ın yaklaşması nedeniyle emekli ikramiyeleri ve maaşlarının ne zaman ödeneceğini merak etmeye başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Emekli sandığı ve Bağ-Kur emeklilerinin ikramiyelerinin bugün yatırıldığını SSK emeklilerimizin ikramiyeleri ise yarın yatırılacak denildi.

Haberin Devamı

EMEKLİ İKRAMİYELERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Bugün bazı basın yayın organlarında, emeklilerimizin bayram ikramiyelerine ilişkin, emeklilerimizi aldatmaya yönelik doğru olmayan haberler yapıldığı görülmüştür. Kesinlikle gerçeği yansıtmayan bu haberler, emeklilerimizin bayram ikramiyesi sevincini gölgeleyemeyecektir" denildi. Açıklamada, bugün BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı emeklilerine, yarın ise SSK emeklilerine yapılacak bayram ikramiyesi ödemelerinin hayırlı olması dileğinde bulunuldu. Açıklama şöyle devam etti:

EMEKLİ MAAŞLARI BAYRAMDAN ÖNCE YATACAK MI?

"Emeklilerimizin bayram ikramiyesi ödemesi dosya başına 1.000 (Bin) TL olarak gerçekleştirilmektedir. Ayrıca, vefat eden sigortalılarımızdan dolayı gelir ve/veya aylık almakta olan hak sahiplerine hisseleri oranında, iş kazası ve meslek hastalığı sigortasından sürekli iş göremezlik geliri almakta olanlara ise gelir bağlanmasına esas olan sürekli iş göremezlik derecesi oranında bayram ikramiyesi ödemesi yapılmaktadır."

Haberin Devamı

Bakanlık açıklamasında, Ramazan Bayramı'nın 15-17 Haziran 2018 tarihlerine rastlaması nedeniyle öne alınan SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin aylık ödemesinin ise şu şekilde olacağı kaydedildi:

TC kimlik numarasının sonu "5, 7 ve 9 olanlara 11 Haziran 2018; 1, 3 ve 8 olanlara 12 Haziran 2018; 0, 2, 4 ve 6 olanlara 13 Haziran 2018."

Yazarlar