Siyaset ‘AKP, MHP’li vekil transfer edebilir’

‘AKP, MHP’li vekil transfer edebilir’

24.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, HaberTürk TV’de yayınlanan “Akılda Kalan” programında soruları yanıtladı.

‘AKP, MHP’li vekil transfer edebilir’

OY KULLANAMAMAM KOMPLO: 2010 referandumunda oy kullanamamam bir komplo. Yaklaşık 1,5 yıl sonra bir polis memurunun mektubu geldi. Bizim arkadaşların da kusuru var, dönemin özel kalemi bunu takip etmeliydi, bakılmamış.

Haberin Devamı

MİLLETVEKİLİ TRANSFERİ: 1 Kasım’dan hemen sonra anayasa değişiklikleri konusunda acaba diğer partilerden milletvekili transfer edebilir miyiz arayışına gidildi. Şu ana kadar o konuda bir başarı elde edilemedi. Şöyle bir duyum da alıyoruz. MHP içindeki bu çalkantılardan 15-16 milletvekilinin AKP’ye transfer edileceği yönünde bir duyum var, bu pek çok çevrede yaygın olarak da konuşuluyor.

ÇELİŞKİYDİ: (Dokunulmazlık sürecinde ‘anayasaya aykırı ama evet diyeceğiz’ sözlerine ilişkin olarak) Çelişkiydi ama biz siyaset yapıyoruz ve bu siyaseti Türkiye’nin çıkarları bağlamında yapıyoruz, eğer bugün Türkiye referanduma gitseydi Türkiye ayrışırdı, sorumlusu CHP olurdu, ayrışmaya zemin hazırlamış olurdu. Asıl hedef CHP’lilerdi. Biz bu tuzağa düşmedik.

Haberin Devamı

İTTİFAK OLMAZ: Bir CHP-HDP ittifakı olmaz. HDP’den ayrışan çok yönümüz var, etnik kimlik, inanç üzerinden siyaset yapmayız. Bugünün CHP’si o günün SHP’si değildir.