Gündem Emekli maaş bilgisi nasıl sorgulanır? SGK emekli maaşı hesaplama hizmetleri

Emekli maaş bilgisi nasıl sorgulanır? SGK emekli maaşı hesaplama hizmetleri

07.02.2016 - 15:01 | Son Güncellenme:

Emekli maaşı sorgulamanızı ve emekli maaşı hesaplamanızı Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sunduğu hizmetler üzerinden yapabilirsiniz. Bu işlemler sayesinde emekli olmadan ne kadar maaş alacağınızı öğrenebilirsiniz. Ayrıntılar haberimizde.

Emekli maaş bilgisi nasıl sorgulanır SGK emekli maaşı hesaplama hizmetleri

Tüm çalışma yaşamımız boyunca bizler düzenli olarak maaş almaktayız. Ya da işe nasıl anlaşma sağladıysak o şekilde emeğimizin karşılığını alırız. Her birimiz farklı alanlarda farklı kategorilerde çalışma hayatımızı sürdürürüz. İş yaşamımızda bir amacımızın kafamızda kurguladığımız bir planımız vardır. Bu amaç ve gaye doğrultusunda her gün bıkmadan usanmadan çalışırız. Ama öğretmen ama çiftçi ama tesisatçı olarak bizler paramızı kazanmaya çalışırız, yatırım yaparız. Geleceğimizi kurgulamamızdaki tek amaç yarın bir gün bana bir şey olurda çalışamazsam düşüncesidir. Bunun gibi sebeplerden dolayı vatandaşlar olarak bizler birer sağlık sigortası yaptırırız. Yani sigorta kapsamında hizmet veren kuruluşların birine bizler kayıt olabiliriz. Böylece kurumun vatandaşlara sağlamı olduğu hizmetten yararlanabiliriz. Ancak öncelikle bizlerin bu fırsatlardan yararlanabilmesi için gerekli olan bazı aşamaları atlatmamız gerekir.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bunlarında başında öncelikle bağlı olduğumuz kuruma ödememiz gereken prim ücretini her ay düzenli olarak yatırmamız gerekir. Bu ödemiş olduğumuz prim ücretleri sayesinde bizler avantajlardan yararlanabiliriz. Bizlerin yapması gereken tek şey gününde ve zamanında yeterli olan miktarı ilgili yerlere ödemesidir. Ülkemizde gerçekleştirilen bu hizmetlerin kurumları artık Sosyal Güvenlik Kurumu adı altında hizmet vermektedir. Bu kurumlar üç tanedir. SSK, BAĞ KUR ve Emekli Sandığı olmak üzere vatandaşların yaptığı mesleklere göre farklılık gösterir. Bizler primlerimizi ödediğimiz takdirde hastanede muayene olabilir, hastane masraflarında az bir ücret ödeyerek geçebilir, ilaç alımında eczanelerde düşük fiyatlar ödeyerek ilaçlarımızı alabiliriz.

Haberin Devamı

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz bu sağlık alanında ki faydaların yanında bir de bizlere sunulan emekli olabilme hakkı da vardır. Her vatandaş bağlı olduğu kurumun sorumluluklarını yerine getirdiğinde emekli olabilir. Emekli olabilmenin ilk koşulu tüm prim tutarını eksiksiz olarak yatırmaktır. Sonrasında ise sizler emekli maaşı alabilmek için doldurmanız gereken yaşı doldurmanız gerekir. Bu işlemleri tamamladıktan sonra sizler kolay bir şekilde emekli olma imkânına sahip olacaksınız. Bizler çalışma hayatımızı tamamladıktan sonra hep bu evre için bekleriz. Yani emekli olabilmek bizlerin hep hayalinde vardır. Artık işe gitmeden çalışmadan onca yılın hakkını almak isteriz. Ancak emekli maaşımızı da aynı zamanda hesaplatmak sorgulama isteyebiliriz. Acaba ne kadar emekli maaşı alacağım, emekli maaşımın en detaylı bilgilerini öğrenmek isterim gibi düşünceler içerisindeyseniz sizler kolay bir şekilde bu sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Son dönemlerde artık gelişen ileri seviyedeki teknoloji sayesinde bizler aklımıza takılan en ufak soruların bile cevabını kolaylıkla bulabilirsiniz. Devletimiz tarafından gerçekleştirilen bir uygulama olan e-Devlet olan uygulaması ile de emekli maaşınız hakkında en küçük ayrıntıyı bile bulabilirsiniz. Bunun için öncelikle bizler postaneye gitmemiz gerekir. Postaneye giderek elde edeceğimiz e-Devlet şifresi ve T.C: kimlik numaramız ile resmi siteye girişimizi tamamlamamız gerekir. Ardından da emekli maaşı hesaplama alanına girerek kişisel kimlik bilgilerimizi doldurarak ve sigorta kurumumuzu seçerek sorgulama butonuna tıklayabiliriz. Böylece bizler en kolay bir şekilde emekli maaşımızı hesaplatarak ne kadar maaş alacağımızı ve bu konuda ki en detaylı bilgilere sahip olabiliriz.