Gündem Emekli Maaşı Hesaplama Sorgulama Yaparak Emekli Maaşınızı Hesaplayabilirsiniz

Emekli Maaşı Hesaplama Sorgulama Yaparak Emekli Maaşınızı Hesaplayabilirsiniz

21.05.2015 - 12:39 | Son Güncellenme:

Emekli maaşı sorgulama işlemi yaparak emekli maaşı bilgilerinize kolayca ulaşabilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve emekli maaşı işleminin tüm ayrıntılarını haberimizde bulabilirsiniz.

Emekli Maaşı Hesaplama Sorgulama Yaparak Emekli Maaşınızı Hesaplayabilirsiniz

Dijital platformu en etkin şekilde kullanan Sosyal Güvenlik Kurumu sigorta mükelleflerine ve emeklilere sigorta işlemlerinde internet kolaylığını getiriyor. Dijital platform üzerinde geniş bir hizmet ağı oluşturan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun E-SGM uygulamasından veya e-Devlet portalı üzerindeki SGK hizmetlerinden yararlanarak emekli maaşı sorgulama yapılabiliyor. Emeklinin emekli maaşı herhangi bir kesinti yapılıp yapılmadığını, yapılan kesintilerin ayrıntılarını ve güncel emekli maaşı bilgisini öğrenebilmeleri bu online hizmetler ile sağlanabiliyor.

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞINIZI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ MAAŞINIZI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Dijital platformda Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından oluşturulan geniş kapsamlı hizmet ağının içerisinde emekli maaşı hesaplama uygulaması da bulunuyor. Sosyal Güvenli Kurumu çatısı altında bulunan SSK sigortalısının emeklilik dönemlerinde SGK sistemlerine ve güncel sigorta bilgilerine göre ne kadar emekli maaşı alacakları bilgisine kolay bir şekilde ulaşabilmelerine yardımcı olunuyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun emeklilere özel olarak sunduğu emekli maaşı sorgulama işlemi E-SGM uygulamasından şifresiz olarak yapılabiliyor. SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklilerinin aynı uygulama üzerinden emekli maaşı sorgulamalarını yapabilmelerini sağlayan E-SGM uygulaması geçici olarak servis dışıdır. Bu sebep ile emekliler E-SGM uygulamasına erişim sağlayamıyor ve dolayısı ile de emekli maaşlarını sadece e-Devlet sistemi üzerinden sorgulayabiliyor.

Haberin Devamı

SGK E-SGM uygulaması yeniden aktif olarak hizmet vermeye başlayana kadar emeklikler emekli maaşı sorgulama işlemlerini e-Devlet sistemi üzerinden yapabiliyor. E-Devlet sisteminde yer alan tüm hizmetlerden faydalanabilmek için emeklinin sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Bunun içinde emekli vatandaşların herhangi bir PTT şubesine giderek e-Devlet şifresi almaları gerekiyor. E-Devlet şifresini alan emekliler, turkiye.gov.tr adresinden erişim sağlayabildikleri sisteme giriş ekranında T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet şifreleri ile sisteme giriş yapabiliyor. Emekliler, sisteme girişte isterlerse diğer giriş yöntemleri olan ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak da sisteme giriş yapabiliyor.

Emekliler e-Devlet sisteminin e-hizmetler ekranında emekli maaşı sorgulama için yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmetler listesindeki 4A emekli aylığı bilgisi, 4B emekli aylığı bilgisi ve 4C emekli aylığı bilgisi ekranlarından emekli oldukları sisteme göre seçimlerini yaparak, güncel emekli maaşı bilgilerine ulaşabiliyor. Böylelikle emeklinin Sosyal Güvenlik Kurumu’nun il ve ilçelerde bulunan kurum binalarında uzun saatler sürebilen ve yoğun evrak trafiğinde oluşan emekli maaşı bilgisi alma işlemleri yerine internete bağlanabildikleri her yerden maaşları hakkında merak ettikleri tüm bilgilere kolay bir şekilde erişim sağlayabilmelerine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

Dijital platformda Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sigorta mükelleflerine yönelik olarak sunduğu emekli maaşı hesaplama uygulaması ise sigorta mükelleflerinin emekliliklerinde ne kadar emekli maaşı alabileceklerini öğrenebilmelerine yardımcı oluyor. Dijital platformda bulunan emekli maaşı hesaplama uygulamasında T.C. kimlik numarası, SSK sicil numarası, baba adı, nüfus il ve doğum tarihi bilgilerini girerek, emeklilerinde alacakları emekli maaşı tutarını öğrenebiliyor.