Gündem Emekli Maaşı Hesaplama ve Emekli Maaşı Sorgulama Online İşlemler

Emekli Maaşı Hesaplama ve Emekli Maaşı Sorgulama Online İşlemler

10.05.2015 - 10:30 | Son Güncellenme:

Emekli maaşı sorgulama ve hesaplama işlemleri online olarak kolayca yapılabilmektedir. Emekli maaşı sorgulama ve hesaplama işlemi hakkında bilmeniz gerekenler ve emekli maaşı sorgulama işleminin nasıl yapıldığını haberimizden öğrenebilirsiniz.

Emekli Maaşı Hesaplama ve Emekli Maaşı Sorgulama Online İşlemler

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan online hizmetlerini kullanarak, sigorta mükellefleri kolay bir şekilde sigorta işlemlerini internetten gerçekleştirebilme fırsatına sahip olabiliyor. Sigorta mükelleflerinin en çok merak ettikleri konuların başında gelen emekliliklerinde ne kadar emekli maaşı alabileceklerini hesaplayabilmeleri için dijital platform üzerinde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun emekli maaşı hesaplama uygulaması bulunuyor. Her sigorta mükellefi ne zaman emekli olacağının yanı sıra emekliliğinde ne kadar emekli maaşı alabileceğini öğrenmek ister. Bu sebeple de sürekli olarak Sosyal Güvenlik Kurumu’na başvuruda bulunmaktaydı.

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞINIZI SORGULAMAKİÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ MAAŞINIZI HESAPLAMAKİÇİN TIKLAYINIZ!

Gelişen internet teknolojisini aktif olarak kullanmakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu da vatandaşların bu konuda önemli bir kolaylıktan yararlanabilmesi amacı ile dijital platform üzerinde emekli maaşı hesaplama uygulamasını hizmete açtı. Dijital platform üzerinde yer alan bu emekli maaşı hesaplaması uygulamasının internete erişim sağlanabilen her yerden kullanılabiliyor olması, sigorta mükellefleri tarafından oldukça yoğun bir şekilde kullanılmasına yol açıyor. Dijital platform üzerinden emekli vatandaşlar içinde emekli maaşı kesintilerini ve güncel emekli maaşı bilgisini öğrenebilmeleri için emekli maaşı sorgulama hizmetleri bulunuyor.

Haberin Devamı

Sigorta mükelleflerine yönelik olarak sunulan bu emekli maaşı uygulaması sayesinde emeklilik döneminde güncel sigorta bilgileri ve Sosyal Güvenlik Kurumu emekli maaşı belirleme sistemine göre ne kadar emekli maaşı alabileceklerini öğrenebilme imkanına sahip olunabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan emekli maaşı hesaplama uygulaması üzerinde sigorta mükellefleri öncelikli olarak bazı sigorta ve kimlik bilgilerini eksiksiz ve doğru olarak girmeleri gerekiyor. Bu kapsamda sigorta mükellefleri emekli maaşı hesaplama uygulaması üzerinde ‘T.C. kimlik numarası’, ‘SSK sicil numarası’, ‘baba adı’, ‘nüfus il’ ve ‘doğum tarihi’ bilgilerini girerek, gönder seçeneğine tıklamaları gerekiyor.

Bu bilgileri eksiksiz olarak giren sigorta mükellefleri kolay bir şekilde güncel sisteme göre emeklilik dönemlerinde ne kadar emekli maaşı alacaklarını öğrenebiliyor. Emekli vatandaşların hem emekli maaşlarının en güncel tutarını öğrenebilmeleri hem de emekli maaşları üzerinde herhangi bir kesinti bulunup bulunmadığını öğrenebilmeleri için dijital platform üzerinde emekli maaşı sorgulama hizmetleri kolay bir şekilde online olarak yapılabiliyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan E-SGM uygulaması üzerinden emekli maaşı sorgulama işlemleri yapılabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan resmi web sitesindeki online hizmetler menüsünden veya esgm.sgk.gov.tr adresinden erişim sağlanabilen E-SGM uygulamasında bu işlemler şifresiz olarak gerçekleştiriliyor. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde bulunan E-SGM uygulamasında bakım çalışmalarına gitmesi nedeni ile bu online hizmet uygulaması geçici süreliğine servis dışı olarak bulunuyor.

Haberin Devamı

Bu neden ile de emekli vatandaşlar emekli maaşı bilgilerine e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirmeleri gerekiyor. E-Devlet sistemi üzerinde yapılan tüm işlemlerde olduğu gibi e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapılması gerekiyor. Böylelikle e-hizmet kategorisindeki Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamaları içerisinde sigorta koluna göre listelenen 4A, 4B ve 4C hizmet bilgisi seçeneklerinden emekli oldukları sigorta koluna göre seçimlerini yapmaları gerekiyor.