Gündem Emekli Maaşı Hesaplama ve Sorgulama İle Emekli Maaşınızı Kolayca Öğrenin

Emekli Maaşı Hesaplama ve Sorgulama İle Emekli Maaşınızı Kolayca Öğrenin

27.06.2015 - 15:47 | Son Güncellenme:

Emekli maaşınızı online olarak kolayca öğrenebilirsiniz. Emekli maaşı hesaplama ve emekli maaşı sorgulama işlemleri hakkında detaylı bilgiyi haberimizde bulabilirsiniz.

Emekli Maaşı Hesaplama ve Sorgulama İle Emekli Maaşınızı Kolayca Öğrenin

İnternet teknolojilerinin Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından aktif olarak kullanılmaya başlanmadan önce sigorta mükellefleri emeklilikleri gibi pek çok işlemde sadece kurumun il veya ilçelerde bulunan müdürlüklerine giderek işlemlerini gerçekleştirebiliyordu. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet teknolojilerini aktif olarak kullanmaya başlaması ile birlikte sigorta mükellefleri emekli maaşı hesaplama gibi işlemlerini internet üzerinden yaparak en güncel bilgileri internet kolaylığında öğrenebilme fırsatına sahip olabiliyor. İnternet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun tüm online hizmet uygulamaları bu gibi işlemlerde sigorta mükelleflerine önemli kolaylıklar ve ayrıcalıklar sağlıyor. Bu sebeple de internet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamaları oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞINIZI SORGULAMAKİÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ MAAŞINIZI HESAPLAMAKİÇİN TIKLAYINIZ!

Günümüzde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından internette hizmete açılan emekli maaşı hesaplama uygulaması SSK sigortalısına internet üzerinden güncel sigorta bilgileri ve SSK emeklilik şartlarına ve emekli maaşı hesaplamalarına göre emeklilik dönemlerinde ne kadar emekli maaşı alabileceklerini öğrenebilme fırsatına sahip olabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan emekli maaşı hesaplaması uygulaması sadece SSK sigortası mükelleflerine hizmet veriyor. Özellikle de Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında bulunan SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı sigortalarının farklı emeklilik şartlarına sahip olması ve farklı sigorta sistemlerine sahip olması nedeni ile emekli maaşı hesaplamalarında da farklılıkların oluşması nedeni ile internet üzerinde yer alan emekli maaşı hesaplama uygulaması sadece SSK sigortası mükelleflerine hizmet veriyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında yer alan BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı sigortalarına bağlı sigorta mükellefleri içinde dijital platform üzerinde bulunan geniş online sigorta hizmetleri ağı içerisinde özel emekli maaşı hesaplamaları uygulaması sunuyor. Böylelikle Emekli Sandığı ve BAĞ-KUR sigortalısı da kendi sigortalarına özel uygulamaları kullanarak emeklilik dönemlerinde ne kadar emekli maaşı alabileceklerini öğrenebilme fırsatına sahip olabiliyor. SSK sigortalısı, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun emekli maaşı hesaplama uygulaması üzerinde T.C. kimlik numarası, SSK sicil numarası, Baba Adı, Nüfus İl ve Doğum Tarihi bilgilerini girerek, emeklilik dönemlerinde emekli maaşlarının ne kadar olacağını güncel sigorta durumlarına göre öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internette yer alan geniş online hizmet uygulamaları sadece aktif sigorta mükelleflerine değil aynı zamanda da emeklilere de önemli avantajlar ve kolaylıklar getiriyor. Özellikle de SGK emeklilik şartlarına göre emekliliklerini almış olan vatandaşların devletten aldıkları emekli maaşları ile ilgili olarak internet kolaylığında ayrıntılı bilgilere erişim sağlayabilmesi için online emekli maaşı sorgulama işlemlerini yapabilecekleri online hizmet uygulamaları bulunuyor. Kısa bir süre öncesine kadar E-SGM uygulamasından yapılan bu emekli maaşı sorgulamasını E-SGM uygulamasının geçici olarak bakıma alınması nedeni ile sadece e-Devlet sisteminden yapabilme imkanı bulunuyor.

Haberin Devamı

Emekliler internette e-Devlet emekli maaşı sorgulama işlemlerini yapabilmek için öncelikle turkiye.gov.tr adresinden sisteme giriş sayfasına gelerek, burada ‘e-Devlet şifresi’, ‘mobil imza’, ‘elektronik imza’ ve ‘T.C. kimlik kartı’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapıyor. Daha sonra emekli maaşı sorgulama işlemi için e-Devlet sistemindeki SGK 4A, 4B ve 4C emekli maaşı bilgisi hizmet ekranlarından uygun olanı kullanarak, emekli maaşı hakkında güncel bilgiler alabiliyor.