Gündem Emekli Maaşı Hesaplamaları Ve Online Maaş Sorgulama

Emekli Maaşı Hesaplamaları Ve Online Maaş Sorgulama

14.08.2015 - 14:57 | Son Güncellenme:

Emekli maaşı sorgulama işlemi yaparak maaş bilgilerinize kolayca ulaşabilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve emekli maaşı işleminin tüm ayrıntılarını haberimizde bulabilirsiniz.

Emekli Maaşı Hesaplamaları Ve Online Maaş Sorgulama

Hayatlarının belli bir kısmını çalışarak geçiren vatandaşlar çalıştıkları süre zarfında bağlı oldukları kuruma belli prim ve sigortalar ödemektedirler. Bu yatırılan sigorta ve primler sayesinde bağlı oldukları kurum vatandaşın kaza ve hastane masraflarını ödediği gibi vatandaşı emekli de yapmaktadır. Emekli olabilmek için 2 önemli şart vardır. İlk olarak prim ödenen gün sayısının dolmuş olması gereklidir ve emeklilik yaşınızın gelmiş olması lazım. Bu şartlar sağlandıktan sonra bağlı olduğunuz kurum sizi emekli yapmaktadır ve belli bir maaş bağlanmaktadır. Bu maaşa emekli maaşı denmektedir. Çalışan vatandaşların bağlı oldukları kurumlar tek bir çatı altında Sosyal Güvenlik Kurumu olarak birleşmiştir. Bu birleşme ile birlikte SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı altında çalışan vatandaşlar bütün işlemlerini Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapmaktadır. Vatandaşlar emekli oldukları zaman ne kadar emekli maaşı alabileceklerini sorgulamak için Sosyal Güvenlik Kurumu E-Devlet sistemi altında yer aldığı için E-Devlet sistemi üzerinden emekli maaşı sorgulama işlemi yapılabilmektedir. E-Devlet üzerinden emekli maaşı sorgulaması yapabilmek için E-Devlet şifrenizi bilmeniz gerekmektedir. E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler bölümünden Sosyal Güvenlik Kurumunu bulmalısınız ve alt seçeneklerinden sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞINIZI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ MAAŞINIZI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Emekli Maaşı hesaplama işlemi için Sosyal Güvenlik Kurumu her kurum için farklı uygulamalar geliştirmiştir. Vatandaşlar bu uygulamalara giriş yaparak hesaplama işlemini gerçekleştirebilir.

SSK Kurumu altında çalışan vatandaşlar emekli maaşı hesaplama işlemini Sosyal Güvenlik Kurumunun uygulamasından SSK Kurumu için olanına girmelidir. SSK emekli maaşı hesaplama işlemi için ilk olarak T.C. kimlik numarası ve SSK sicil numarası girilmelidir. Bu bilgiler girildikten sonra baba adı, nüfusa kayıtlı olduğu il ve doğum tarihi gün, ay ve yıl olarak gerekli yerlere girilmelidir. Tüm bu bilgiler girildikten sonra sorgula linkini tıkladığımız zaman SSK Kurumu emekli maaşı hesaplama işlemini tamamlamış olur. BAĞ-KUR Kurumu altında çalışan vatandaşlar emekli maaşı hesaplama işlemi için Sosyal Güvenlik Kurumunun Bağ-Kur için olan emekli maaşı hesaplama uygulamasına giriş yapmalıdır. Uygulamaya giriş yapıldıktan sonra kırmızı ile yazılan uyarıları okumalısınız. Uyarıları okuduktan sonra doldurulması gereken bilgiler doldurulmalıdır. T.C. kimlik numarası ve kurumunu esnaf veya tarım olarak girdikten sonra son olarak güvenlik kodunu da kutucuğa girmelidir. Tüm bu işlemlerin ardından sorgula linkini tıkladığımızda BAĞ-KUR Kurumu altında çalışan vatandaşlar emekli maaşı hesaplama işlemini bitirebilirler. Emekli sandığı kurumu altında çalışan vatandaşlar emekli maaşını hesaplayabilmek için ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumunun emekli sandığı kurumu için olan emekli maaşı hesaplama uygulamasına giriş yapılır. Hizmet yılı ve hizmet ayı seçenekleri girildikten sonra kıdem yılı ve ikramiye yılı seçenekleri de girilmelidir. Ek gösterge ile birlikte makam, temsil, görev tazminat göstergesi de girilmelidir. Tüm bu bilgiler girildikten sonra hesapla linkini tıkladığımız zaman emekli sandığı kurumu altında çalışan vatandaşlar emekli olduklarından ne kadar maaş alabileceklerini hesaplayabilirler.