Gündem Emekli Maaşı Hesaplamaları ve Sorgulamalarını Online Yapabilirsiniz!

Emekli Maaşı Hesaplamaları ve Sorgulamalarını Online Yapabilirsiniz!

15.08.2015 - 21:04 | Son Güncellenme:

Emekli maaşı sorgulama ve hesaplama işlemleri online olarak kolayca yapılabilmektedir. Emekli maaşı sorgulama ve hesaplama işlemi hakkında bilmeniz gerekenler ve emekli maaşı sorgulama işleminin nasıl yapıldığını haberimizden öğrenebilirsiniz.

Emekli Maaşı Hesaplamaları ve Sorgulamalarını Online Yapabilirsiniz

Hayatlarının belli bir kısmını çalışarak geçiren vatandaşlar çalıştıkları süre zarfında bağlı oldukları kuruma belli prim ve sigortalar ödemektedirler. Bu yatırılan sigorta ve primler sayesinde bağlı oldukları kurum vatandaşın kaza ve hastane masraflarını ödediği gibi vatandaşı emekli de yapmaktadır. Emekli olabilmek için 2 önemli şart vardır. İlk olarak prim ödenen gün sayısının dolmuş olması gereklidir ve emeklilik yaşınızın gelmiş olması lazım. Bu şartlar sağlandıktan sonra bağlı olduğunuz kurum sizi emekli yapmaktadır ve belli bir maaş bağlanmaktadır. Bu maaşa emekli maaşı denmektedir. Vatandaşlar bu ödedikler prim ve sigortalar sayesinde çalıştıkları süre boyunca hastane ve kaza masraflarını bağlı oldukları kurum karşılamaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu kurulduktan sonra bütün vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı bir şekilde çalışmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı şekilde çalışan vatandaşlar emekli olduklarında ne kadar maaş alabileceklerini sorgulayabilirler. Emekli maaşı sorgulama işlemini Sosyal güvenlik Kurumuna giderek yapabilirsiniz. Gelişen internet teknolojisi ile birlikte emekli maaşı sorgulama işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu E-Devlet hizmetleri altında yer aldığı için Emekli maaşı sorgulama işlemini E-Devlet sistemi üzerinden yapabilirsiniz. E-Devlet üzerinden E-Hizmetler bölümünden Sosyal Güvenlik Kurumunu bularak işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞINIZI SORGULAMAKİÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ MAAŞINIZI HESAPLAMAKİÇİN TIKLAYINIZ!

Sosyal Güvenlik Kurumu E-Devlet hizmetleri altında yer aldığı için Sosyal Güvenlik Kurumunda yapabileceğimiz işlemleri E-Devlet uygulaması ile de gerçekleştirebiliriz. E-Devlet sisteminden işlemleri yapabilmek için ilk olarak E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Vatandaşlarımız genellikle kolay ve rahat olduğu için E-Devlet şifresi ile E-Devlet sistemine giriş yapmaktadır. E-Devlet şifrenizi T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus kağıdınız ile istediğiniz PTT şubesine giderek ulaşabilirsiniz. E-Devlet şifrenizi aldıktan sonra sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girerek giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler bölümünden Sosyal Güvenlik Kurumuna ulaşmalısınız. Sosyal Güvenlik Kurumu alt seçeneklerinden bağlı olduğunuz kuruma göre emekli maaşı sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. SSK kurumuna bağlı olan vatandaşlar 4A hizmetleri altında 4A emekli aylık bilgisi, Bağ-Kur kurumuna bağlı olan vatandaşlar 4B hizmetleri altından 4B emekli aylık bilgisi, emekli sandığı kurumuna bağlı olan vatandaşlar da 4C hizmetleri altından 4C emekli aylık bilgisi seçeneğini seçerek sorgulama işlemini tamamlayabilirler.

Haberin Devamı

Emekli maaşı hesaplama işlemi için de Sosyal Güvenlik Kurumu her kurum için farklı programlar geliştirmiştir. Bu programlara giriş yaparak hesaplama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. SSK kurumuna bağlı olan vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumunun SSK kurumu için geliştirmiş olduğu uygulamaya giriş yapmalıdır. Bu bölüme SSK sicil numarası, baba adı, nüfusa kayıtlı olduğunuz il ve doğum tarihinizi gün, ay ve yıl olarak sisteme girmelisiniz. Bağ-Kur kurumuna bağlı olan vatandaşlar da aynı şekilde Sosyal Güvenlik Kurumunun geliştirmiş olduğu uygulamaya giriş yaptıktan sonra istenilen bilgileri sisteme girerek sorgulama işlemini tamamlayabilir. Emekli sandığına bağlı olan vatandaşlar da Sosyal Güvenlik Kurumunun Emekli Sandığı kurumu için geliştirmiş olduğu uygulamaya giriş yaparak sorgulama işlemini tamamlayabilir.