Gündem Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemleri 2016!

Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemleri 2016!

04.09.2016 - 12:10 | Son Güncellenme:

Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemi emekli olmuş kişiler yada emekliliği yaklaşmış olan kişiler tarafından kullanılmaktadır. Ülkemizin resmi internet sitesi üzerinden hizmete sunulan emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemi vatandaşlarımızın sorunsuz biri şekilde hizmet alması için tasarlanmıştır. Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işleminden faydalanmak için sizde hemen e Devlet sistemine giriş yapınız.

Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemleri 2016

Vatandaşlar belirli bir yaşa geldikten sonra iş hayatına atılmayı hedeflemektedir. Çünkü bu iş hayatı boyunca yaşamsal faaliyetlerini devam ettirecek olan maddi desteği kazanmış olurlar. Ayrıca iş hayatınız boyunca yatıracak olduğunuz düzenlik aylık primler neticesinde emeklilik hakkı dahi kazanmış olursunuz. Ancak bu primleri ödeyip emeklilik hakkı kazanmak için SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) kuruluşlarından birine girişinizin olması gerekmektedir. Bu SGK kuruluşları Bağ Kur, SSK , ve GSS olarak bilinmektedir. Yukarıda bahsettiğimiz sigorta kuruluşları farklı kesimden insanlara hitap etmektedir. Örneğin Bağ Kur herhangi bir vatandaşın kendi iş kuruluşu üzerinde çalışması sonucunda kendini güvence altına alabildiği SGK kuruluşudur.

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

SSK (Sosyal Sigortalar Kurumu) ise yine herhangi bir vatandaşın bir kimse yada iş kuruluşu üzerinde işçi olarak çalışması sonucunda kendini güvence altına alabildiği sigorta kuruluşudur. GSS (Genel Sağlık Sigortası) maddi durumu iyi olmayan vatandaşların düşük primler neticesinde kendini ve ailesini güvence altına alabildiği sigorta kuruluşudur. Bu sigorta kuruluşları üzerinden emeklilik hakkı kazanmak için aylık olarak düzenli bir şekilde prim ödemeleri gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Emekli olan yada emekliliği yaklaşan vatandaşların dikkat ettiği bir başka husus ise emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemidir. Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işleminizi sanal ortam üzerinden gerçekleştirme imkanına sahipsiniz.

Haberin Devamı

Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işleminizi gerçekleştirmek için devletimizin resmi internet sitesi olan e Devlet sistemine giriş yapmanız yeterlidir. e Devlet sistemi üzerinden resmi işlemlerinizi gerçekleştirmek için ihtiyacınız olan tek şart bir e Devlet üyeliğinizin olmasıdır. e Devlet üyeliğiniz yok ise yapmanız gereken tek işlem herhangi bir PTT şubesine giderek vezne görevlisine e Devlet üyeliği almak istediğinizi belirtmeniz yeterli olacaktır. Bu beyanınızın ardından vezne görevlisi 2 TL işlem ücreti talep ederek T.C. kimlik numaranıza tanımlı olan bir e Devlet şifresi verecektir. Bu e Devlet şifresi ve T.C. kimlik numaranızı e Devlet giriş ekranında bulunan ilgili alanlara yazmanız halinde e Devlet sistemine giriş yapabilir ve resmi işlemlerinizi gerçekleştirme imkanına sahip olursunuz.

e Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilmekte olan resmi işlemlerden biri de emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemidir. Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işleminizi e Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirmek için e Devlet ana sayfasında bulunan arama sekmesine Emekli Maaşı Hesaplama ve Sorgulama yazmanız halinde karşınıza çıkan sayfa üzerinden Emekli Maaşı Hesaplama ve Sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.