Gündem Emekli maaşı hesaplaması online yapılıyor mu?

Emekli maaşı hesaplaması online yapılıyor mu?

29.08.2016 - 09:57 | Son Güncellenme:

İnternet sistemi üzerinden emekli maaşı hesaplamasını gerçekleştirebilirsiniz. Emekli maaşı hesaplama işlemleri sayesinde ne kadar maaş alacağınızı dilediğiniz zaman sorgulayabiliyorsunuz. Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemlerinin ayrıntılarını haberimizden bulabileceksiniz.

Emekli maaşı hesaplaması online yapılıyor mu

Emeklilik günümüzde oldukça fazla dikkat çeken bir konudur. Emekli olmak ülkemizde veya uygulanan her ülkede, her çalışan insanın hayali haline gelmiş durumdadır. Bunun nedeni çoğu zaman çalışma hayatının yoruculuğu ve sıkıcılığı olabilmektedir. Emekli olmak, çalışma hayatımızın bittiği ve rahat bir şekilde yaşayabildiğimiz zamanlara verilmiş olan genel bir isimdir. Emekli olabilmek için iki temel şart bulunmaktadır. Bu şartları tamamladığınız takdirde emekli olmuş olacaksınız. Bu şartlar aşağıdaki gibidir.

Haberin Devamı

- Belirlenmiş olan çalışma yılı veya çalışma gününü, sigortalı bir iş yerinde çalışarak tamamlamak.

- Çalışılan süre boyunca her ay düzenli olarak kayıtlı olunan sigorta kurumuna belirlenmiş olan sigorta prim ücretini ödemektir.

Bu şartları tamamladığınızda bahsetmiş olduğumuz gibi emekli olmuş olacaksınız ve emekli olduğunuz aydan itibaren emekli maaşı almaya başlayabilirsiniz.

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Emekli olacağınızda ne kadar maaş aldığınızı da merak ediyor olabilirsiniz. Bu da merak edilen ve dikkat çeken başka bir durumdur. Günümüzde bulunan ileri teknoloji ile birlikte artık bu sorun ortadan kalkmıştır. Bu sorunun ortadan kalkmasına internet sistemi yardımcı olmuştur. Nasıl diye soracak olursanız internet üzerinden devlet dairesine ait birçok işlem artık yapılabilmektedir. Bu işlemlerden bir tanesi de emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemidir. Bu sorgulama işleminizi internet üzerinden yapabildiğiniz resmi site E-Devlet’tir. E-Devlet sistemi oldukça yüksek bir koruma ile korunmaktadır. Bu koruma, sisteme kayıtlı her kullanıcının kendine ait bir şifresi olması ile sağlanmış durumdadır. Şifre ile korunmasının sebebi tamamıyla sistem üzerinde yapacak olduğunuz işlemlerin kimlik bilgileriniz ile yapılmasıdır. Bu nedenle şifreniz olmadan sisteme giriş yapabilmeniz mümkün değildir. Şifrenizi nereden ve nasıl alabileceğinizi, şifrenizi aldıktan sonra emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işleminizi nasıl yapabileceğinizi yazımızda detaylı olarak anlatmış bulunmaktayız. Yazımızın devamını okuyarak bu bilgilere ulaşabilir ve işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Şifre Alma İşlemi Nasıl Yapılır?

Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işleminizi yapabilmek için ilk olarak yapacağınız şey herhangi bir PTT şubesine nüfus cüzdanınız ile birlikte gitmektir. Daha sonra nüfus cüzdanınız ile birlikte yetkili kişiye şifre alma başvurusunda bulununuz. Şifre alma başvurunuzun ardından kimlik bilgileriniz kullanılarak size ait yeni bir şifre oluşturulacaktır. Bu şifreyi alabilmek için son olarak 2 TL işlem ücreti ödeyiniz. Şifrenizi kapalı bir zarf içerisinde teslim alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Emekli Maaşı Hesaplama ve Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işleminizi yapabilmek için ilk olarak E-Devlet sistemi üzerinde uygulama için oluşturulmuş olan sayfaya gitmeniz gerekmektedir. Bu sayfaya ulaştığınızda karşınıza çıkacak olan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayıp, kimlik doğrulama sayfasına geçiş yapınız. Kimlik doğrulama sayfasında bulunan ilgili boşluklara sırası ile T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi yazınız. Tamamlamak için “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayınız. Açılacak olan yeni ekran üzerinden sonucunuzu görebilirsiniz.