Gündem Emekli Maaşı Online Olarak Hesaplama Ve Emekli Maaşı Sorgulama İşlemleri

Emekli Maaşı Online Olarak Hesaplama Ve Emekli Maaşı Sorgulama İşlemleri

22.05.2015 - 13:56 | Son Güncellenme:

Emekli maaşı sorgulama ve hesaplama işlemleri online olarak kolayca yapılabilmektedir. Emekli maaşı sorgulama ve hesaplama işlemi hakkında bilmeniz gerekenler ve emekli maaşı sorgulama işleminin nasıl yapıldığını haberimizden öğrenebilirsiniz.

Emekli Maaşı Online Olarak Hesaplama Ve Emekli Maaşı Sorgulama İşlemleri

Modern teknolojinin sağlamakta olduğu yeni nesil kolaylıkları ile birlikte sigorta mükellefleri oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Son dönemlerde sigorta mükelleflerinin emekliliklerinde ne kadar emekli maaşı alacakları konusundaki meraklarının cevap bulabilmesi amacı ile Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerindeki emekli maaşı hesaplama uygulaması oldukça yoğun şekilde kullanılıyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri ile birlikte artık çok daha pratik bir şekilde sigorta mükellefleri tarafından sigorta işlemleri yapılabiliyor. Gelişen internet teknolojisi günümüz modern çağında son derece yoğun ve sık bir şekilde kamu kurumları tarafından kullanılıyor. Böylelikle vatandaş kamu işlemlerinde internet kolaylığından yararlanabiliyor.

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞINIZI SORGULAMAKİÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ MAAŞINIZI HESAPLAMAKİÇİN TIKLAYINIZ!

Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenli Kurumu’nun online hizmet uygulamaları dijital platformun en geniş kamu kurumu online hizmet ağını oluşturuyor. Dijital platform üzerinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamaları sigorta mükelleflerine, sigorta işlemlerinde internet kolaylığını ve avantajlarını sunuyor. Özellikle de sigorta mükellefleri artık internete bağlanabildiği her yerden 7 gün 24 saat işlemlerini yapabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital portal üzerinde yer alan emekli maaşı hesaplama uygulaması ise sigorta mükelleflerinin emekliliklerinde ne kadar emekli maaşı alabileceklerini öğrenebilmelerine yardımcı oluyor. Sigorta mükellefleri emekliliklerinde ne kadar emekli maaşı alacağı bilgisine son derece pratik ve kolay bir şekilde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun emekli maaşı hesaplama uygulamasından ulaşabiliyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sayfasındaki online hizmetler menüsünden erişim sağlanabilen emekli maaşı hesaplama uygulaması üzerinde sigorta mükelleflerinin ‘T.C. kimlik numarası’, ‘SSK sicil numarası’, ‘baba adı’, ‘nüfus il’ ve ‘doğum tarihi’ bilgilerini kullanarak emekli maaşlarını hesaplayabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun güncel SSK emekli maaşı hesaplaması ve güncel sigorta bilgilerine göre emekli maaşı hesaplama işlemi yapılabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun emekli vatandaşlara yönelik olarak sunmuş olduğu E-SGM uygulaması ile emekli vatandaşlar, emekli aylıklarındaki kesintiler ve diğer pek çok aylık bilgisine kolay bir şekilde ulaşabiliyor. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bir çeşit bakıma alınarak, daha gelişmiş bir yapıya düzenlenmeye çalışılan E-SGM uygulaması üzerinde şu an için emekli maaşı sorgulama yapılamıyor.

Erişim sağlanamadığından Sosyal Güvenlik Kurumu’nun E-SGM uygulaması yerine emekli vatandaşlar internetteki tüm kamu kurum ve online hizmetlerini tek bir çatı altında toplayan e-Devlet sistemi üzerinden emekli maaşı sorgulama işlemlerini yapabiliyor. E-Devlet sistemi üzerinden kolay bir şekilde emekli maaşı sorgulaması işlemlerinin yapılabilmesi için tüm diğer e-Devlet sistemi işlemlerinde olduğu gibi vatandaşların sisteme giriş yapmaları gerekiyor. E-Devlet sistemi giriş işlemlerinde vatandaşlar en yaygın olarak kullanılan ‘e-Devlet şifresi ile giriş’ başta olmak üzere diğer ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Sisteme giriş yapan emekli vatandaşlar güncel emekli aylık bilgilerine kolay bir şekilde ulaşabilmek için emekli maaşı sorgulama işlemlerini e-hizmetler kategorisinde listeli durumda bulunan kamu kurumları içerisinde ‘S’ harfindeki Sosyal Güvenlik Kurumu uygulamalarını açmaları gerekiyor.