Gündem Emekli Maaşı Online Sorgulama İşlemi Yaparak Emekli Maaşı Öğrenme

Emekli Maaşı Online Sorgulama İşlemi Yaparak Emekli Maaşı Öğrenme

13.07.2015 - 10:06 | Son Güncellenme:

Emekli maaşı sorgulama ve hesaplama işlemleri internet üzerinden kolayca yapılabilmektedir. Emekli maaşı sorgulama ve hesaplama işlemi hakkında bilmeniz gerekenler ve emekli maaşı sorgulama işleminin nasıl yapıldığını haberimizden öğrenebilirsiniz.

Emekli Maaşı Online Sorgulama İşlemi Yaparak Emekli Maaşı Öğrenme

Vatandaşlarımız hayatlarının belli bir süresini çalıştıktan sonra rahat bir yaşlılık dönemi geçirmek için emekli olmak isterler. Emekli olabilmek için de 2 tane önemli şartı yerine getirmelidirler. Vatandaşlarımızın emekli olabilmek için ilk olarak emeklilik yaşının gelmiş olması gerekmektedir. Daha sonra Sosyal Güvenlik Kurumuna yatırdıkları prim ve sigortaların tamamlanması gerekmektedir. Bu koşullar sağlandığı zaman vatandaşlar emekli olabilirler ve emekli oldukları zaman Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından emekli maaşı bağlanmaktadır. Vatandaşlarımız emekli maaşı sorgulama işlemini Sosyal Güvenlik Kurumlarından gerçekleştirebilmektedir. Ayrıca internet üzerinden de emekli maaşı sorgulama işlemini 2 farklı şekilde gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden sorgulama işlemini Sosyal Güvenlik Kurumunun geliştirmiş olduğu E-SGM uygulaması ile şifresiz olarak gerçekleştirebilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama işlemini ayrıca E-Devlet sistemine E-Devlet şifresi ile giriş yaparak gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞINIZI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ MAAŞINIZI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Şifresiz olarak Sosyal Güvenlik Kurumunun E-SGM uygulaması ile emekli maaşı sorgulama işlemi için ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumunun geliştirmiş olduğu E-SGM uygulamasına giriş yapmalısınız. E-Hizmetler giriş ekranından bağlı olduğunuz uyruğu seçtikten sonra Kişi Bilgisi Sorgulama sayfasına yönlendirileceksiniz. Kişi bilgisi sorgulama sayfasına bazı kimlik bilgilerinizi girdikten sonra sisteme giriş yapabilirsiniz. Kişi bilgisi sorgulama sayfasına T.C. kimlik numarası, nüfusa kayıtlı olduğunuz il, doğum yılınız ve cilt numaranız gibi kimlik bilgilerinizi girdikten sonra son olarak da güvenlik kodunu gerekli yere girmelisiniz. Bu bilgileri girdikten sonra bilgileri sorgula linkini tıkladığınız zaman sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra bağlı olduğunuz kuruma göre emekli maaşı sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Sistemde üst tarafta bulunan seçeneklerden emekli seçeneği altından bağlı olduğunuz kuruma göre işleminizi tamamlayabilirsiniz. SSK kurumuna bağlı olan vatandaşlar emekli seçeneği altından 4A emekli aylığını, Bağ-Kur kurumuna bağlı olan vatandaşlar emekli seçeneği altından 4B emekli aylığı, emekli sandığı kurumuna bağlı olan vatandaşlar da emekli seçeneği altında 4C emekli aylığı seçeneğini seçerek emekli maaşı sorgulama işlemini tamamlayabilirler.

Haberin Devamı

Şifresiz olarak emekli maaşı sorgulama işlemi yapabildiğimiz gibi E-Devlet şifresi ile E-Devlet sayfasından da yapabiliriz. E-Devlet sayfasında işlem yapabilmek için ilk olarak sisteme girişinizi gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girdikten sonra E-Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. E-Devlet şifreniz yok ise T.C. kimlik numaranızın bulunduğu bir nüfus kağıdınız ile PTT şubelerine giderek 2 TL karşılığında E-Devlet şifrenize sahip olabilirsiniz. E-Devlet şifresi ile sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler altından Sosyal Güvenlik Kurumunu bulmalısınız. Sosyal Güvenlik Kurumunun alt seçeneklerinden bağlı olduğunuz kuruma göre emekli maaşı sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. SSK kurumuna bağlı olan vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumunun alt seçeneklerinden 4A hizmetleri altından 4A emekli aylık bilgisini, Bağ-Kur kurumuna bağlı olan vatandaşlar 4B hizmetleri altından 4B emekli aylık bilgisini, emekli sandığı kurumuna bağlı olan vatandaşlar da 4C emekli aylık bilgisi seçeneği seçerek sorgulama işlemini tamamlayabilirler.