Gündem Emekli Maaşı Sorgulama İle Emekli Maaşı Bilgileri Artık İnternette

Emekli Maaşı Sorgulama İle Emekli Maaşı Bilgileri Artık İnternette

17.04.2015 - 12:48 | Son Güncellenme:

Emekli maaşı sorgulama işlemi yaparak maaş bilgilerinize kolayca ulaşabilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve emekli maaşı işleminin tüm ayrıntılarını haberimizde bulabilirsiniz.

Emekli Maaşı Sorgulama İle Emekli Maaşı Bilgileri Artık İnternette

Günümüz modern çağında en yoğun şekilde uygulanmakta olan sigorta sistemleri her ülkenin kendi refah seviyesine, imkanlarına ve çalışma sistemlerine gibi pek çok yönden son derece geniş bir kapsamdaki noktalara bağlı olarak değişiklikler gösterebiliyor. Sigorta sistemleri bir ülkenin kalkınabilmesi, vatandaşlarına sosyal güvence sunabilmesi, sosyal haklarını koruyabilmesi ve sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabilmesi gibi açılardan kaliteli ve modern hizmetler sunabilmeleri için oldukça büyük bir önem arz ediyor. Bu neden ile de günümüz modern çağında son derece yoğun şekilde uygulanan sigorta sistemleri her ülkede farklı olduğu gibi Türkiye’de de farklı bir sistemde en etkin şekilde uygulanmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

2006 yılından bu yana Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında vatandaşlara hizmet veriyor. Bu gibi yönleri ile vatandaşların yaşamları içerisinde son derece büyük bir öneme sahip olan sigorta sistemleri Türkiye’de de aktif olarak uygulanmaya devam ediyor. Sigorta sistemlerinde özellikle de Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında bulunan SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı farklı sektörlere göre hizmet veriyor. Sigorta sistemlerinde uygulanan alandaki gereksinimlere ve şartlara yönelik olarak farklı emeklilik şartları belirlenirken vatandaşlarında bu şartları yerine getirmeleri gerekiyor. Böylelikle emeklilik hakkına sahip olabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde eski SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı sigorta sistemleri sırası ile 4A, 4B ve 4C olarak hizmetlerine devam ediyor.

Haberin Devamı

Günümüzde zaten gelişen internet teknolojisini en aktif şekilde kullanmakta olan devlet kurumlarının başında gelen Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından dijital platformda emekli maaşı sorgulama hizmetleri sunuluyor. Emekliliğini alan ve emekli maaşı almaya başlayan vatandaşlara yönelik olarak gelişen internet teknolojisi ile birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sunulan emekli maaşı sorgulama hizmeti vatandaşlar tarafından en yoğun ve en sık şekilde kullanılmakta olan online SGK hizmetlerinin başında geliyor.

Dijital platformda yer alan online Sosyal Güvenlik Kurumu resmi internet sayfasındaki online hizmetler kategorisinden erişim sağlanabilen E-SGM uygulaması üzerinden emekli maaşı sorgulama işlemleri yapılabiliyor. Bu işlemler Sosyal Güvenlik Kurumu’nun E-SGM uygulaması üzerinde şifresiz olarak gerçekleştirilebiliyor. Emekli maaşı sorgulama işlemi için vatandaşların E-SGM uygulaması üzerinde ‘T.C. kimlik numarası’, ‘il’, ‘doğum yılı’ ve ‘cilt numarası’ bilgilerini eksiksiz ve doğu olarak girmeleri gerekiyor.

Daha sonra sistem içerisinde emekli maaşı sorgulama işlemi için ‘Emekli Aylık Bilgisi’ seçeneğinin alt kategorisinde emekli olunan sigorta koluna göre ‘Emekli Aylık Bilgisi 4A’, ‘Emekli Aylık Bilgisi 4B’ ve ‘Emekli Aylık Bilgisi 4C’ seçeneklerinden birisini tıklayarak tüm emeklilik bilgilerine de erişim sağlayabilme imkanı bulunuyor.

Haberin Devamı

Vatandaşlar emekli maaşı hesaplama işlemlerini de dijital platformda bulunan SGK online hizmet uygulaması üzerinden yapabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan online hizmet uygulaması emekli maaşı hesaplama ekranında vatandaşların T.C. kimlik numarası’, ‘SSK sicil numarası’, ‘baba adı’, ‘nüfus il’ ve ‘doğum tarihi’ bilgilerini girmeleri gereklilik arz ediyor.

Dijital platformda sigorta mükellefleri tarafından yapılan bu emekli maaşı hesaplama ile emekliliklerinde alacakları emekli maaşı miktarına ilişkin en güncel ve en net hesaplama işlemini gerçekleştirebiliyor.