Gündem Emekli Maaşı Sorgulama ve Emekli Maaşı Hesaplama Nasıl Yapılır?

Emekli Maaşı Sorgulama ve Emekli Maaşı Hesaplama Nasıl Yapılır?

19.04.2015 - 12:18 | Son Güncellenme:

Emekli maaşı sorgulama ve hesaplama işlemlerinizi internet üzerinden kolayca yapabilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama işlemlerinin tüm detaylarını ve emekli maaşı sorgulama işlemini nasıl yapıldığını haberimizden öğrenebilirsiniz.

Emekli Maaşı Sorgulama ve Emekli Maaşı Hesaplama Nasıl Yapılır

Sosyal Güvenlik Kurumu gelişen internet teknolojisi ile birlikte dijital platform üzerinde sunmakta olduğu hizmetlerinin kapsamını sürekli olarak genişletmeye devam ediyor. Özellikle de sigorta mükelleflerine yönelik olarak sunmakta olduğu online hizmetlerine sürekli olarak yenilerini de ilave etmeye devam eden Sosyal Güvenlik Kurumu özellikle de vatandaşların sigorta hizmetlerinde daha çağdaş ve daha modern hizmetlerden yararlanabilmelerine yardımcı oluyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan hizmetleri arasında özellikle de sigorta mükellefleri tarafından en çok emekli maaşı hesaplama uygulaması tercih ediliyor.

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

Sigorta mükelleflerinin kariyer planlamalarını ve iş yaşantılarını da doğrudan etkilemekte olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerindeki emekli maaşı hesaplama uygulaması ile vatandaşlar emekliliklerine kalan sigorta şartlarını kolay bir şekilde öğrenebilme fırsatına sahip olabiliyor. Özellikle de tüm modern toplumlarda olduğu gibi vatandaşların yaşlılık dönemlerinde daha yüksek refah seviyelerine ulaşabilmelerine yardımcı olabilmek ve çalışma dönemlerinde edindikleri haklardan yararlanmaya devam edebilme imkanına sahip olabilmeleri gibi pek çok avantajı nedeni ile sigorta sistemlerinde emeklilik hakları bulunuyor.

Ancak vatandaşların emeklilik haklarına sahip olabilmeleri için tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ülke şartları, çalışma yaşantısı, gereksinimler, kaynaklar, ülke ekonomisi ve daha pek çok hususa bağlı olarak belirlenmekte olan emeklilik şartları bulunuyor. Sigorta mükellefleri için Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen bu şartların eksiksiz olarak yerine getirilmesi gerekiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu dijital platform üzerinde hizmete açmış olduğu emekli maaşı hesaplama uygulaması ile de vatandaşların güncel sigorta bilgilerine göre emeklilik dönemlerinde ne kadar emekli maaşı alabileceklerini öğrenebilmelerine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

Sigorta mükelleflerinin emekli maaşı hesaplama uygulamasında ‘T.C. kimlik numarası’, ‘SSK sicil numarası’, ‘baba adı’, ‘nüfus il’ ve ‘doğum tarihi’ bilgilerini eksiksiz ve doğru olarak girmeleri gerekiyor. Emekli maaşı ile ilgili olarak sigorta mükelleflerine Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından dijital platform üzerinde sunulan bu online hizmetin yanı sıra doğrudan Türkiye’deki emekli vatandaşlara yönelik olarak sunulan bir başka emeklilik uygulaması bulunuyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun belirlediği şartları emeklilik şartlarını yerine getiren ve emeklilik yaşını doldurarak emeklilik hakkına sahip olan, emekli vatandaşlarda emekli maaşlarının güncel bilgileri ve aynı zamanda da emekli maaşı kesintileri gibi emekli maaşı bilgilerinin tüm ayrıntılarına da emekli maaşı sorgulama uygulaması olarak kullanılıyor. Emekli maaşı sorgulama işlemleri Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sayfasındaki E-SGM uygulamasından gerçekleştirilebiliyor. Şifresiz olarak T.C. ile emekli maaşı sorgulama imkanı sunan bu uygulama ekranından kolayca emekli maaşı bilgilerine tüm sigorta kolları için ulaşılabiliyor.

Haberin Devamı

Emekli vatandaşlar E-SGM uygulaması üzerinde ‘T.C. kimlik numarası’, ‘il’, ‘doğum yılı’ ve ‘cilt numarası’ bilgilerini girerek ve güvenlik kodu doğrulamasını yaparak emekli bilgilerine ulaşabiliyor. Emekliler, emekli oldukları sigorta koluna göre ‘emekli aylık bilgisi’ kategorisinde ‘4A’, ‘4B’ ve ‘4C’ seçeneklerinden ilgili olanı seçerek emekli aylık bilgilerine ulaşabiliyor.