Gündem Emekli Maaşı Sorgulama Ve Emekli Maaşı Hesaplama İşlemleri Artık İnternette!

Emekli Maaşı Sorgulama Ve Emekli Maaşı Hesaplama İşlemleri Artık İnternette!

30.04.2015 - 11:49 | Son Güncellenme:

Emekli maaşı sorgulama ve hesaplama işlemleri online olarak kolayca yapılabilmektedir. Emekli maaşı sorgulama hakkında bilmeniz gerekenler ve emekli maaşı sorgulama işleminin nasıl yapıldığını haberimizden öğrenebilirsiniz.

Emekli Maaşı Sorgulama Ve Emekli Maaşı Hesaplama İşlemleri Artık İnternette

İnternet hizmetlerinin kapsamı her geçen gün genişlemeye devam ediyor. Özellikle de kamu kurumları tarafından internet teknolojisinin oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılmaya başlanması Türkiye’de vatandaşların kamu kurumlarıyla olan işlemlerini daha pratik ve daha kolay bir şekilde yapabilmelerine olanak sağlıyor. Günümüz modern çağında internet teknolojisinin aktif olarak kamu kurumlarında kullanılmaya başlanması ile birlikte artık vatandaşlar 7 gün 24 saat internet üzerinden kamu işlemlerini yapabilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞINIZI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ MAAŞINIZI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Türkiye’de kamu kurumları içerisinde gelişen internet teknolojisini en aktif şekilde kullanmakta olan kamu kurumlarının başında Sosyal Güvenlik Kurumu geliyor. Özellikle de sigorta mükelleflerine ve emekli vatandaşlara yönelik Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri bulunuyor. Dijital platform üzerinde sigorta mükellefleri online olarak artık emekliliklerinde ne kadar emekli maaşı alacaklarını öğrenebilmelerine olanak sağlayan emekli maaşı hesaplama uygulaması oldukça yoğun şekilde kullanılıyor. Sigorta mükellefleri güncel sigorta bilgileri ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nun güncel emekli maaşı hesaplamalarına göre emekliliklerinde ne kadar emekli maaşı alabileceklerini öğrenebilme imkanına bu online hizmet uygulaması ile ulaşabiliyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan emekli maaşı hesaplama uygulaması üzerinden emekliliğinde sigorta bilgilerine göre ne kadar emekli maaşı alacağını öğrenmek isteyen vatandaşların öncelikli olarak bazı sigorta ve kimlik bilgilerini uygulama ekranında girmeleri gerekiyor. Buna göre sigorta mükellefleri Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platformda yer alan emekli maaşı hesaplama uygulaması üzerinde öncelikli olarak ‘T.C. kimlik numarası’, ‘SSK sicil numarası’, ‘Baba adı’, ‘nüfus il’ ve ‘doğum tarihi’ bilgilerini girmeleri gerekiyor. Daha sonra ‘sorgula’ butonuyla güncel sigorta bilgilerine emekli maaşının ne kadar olacağını öğrenebiliyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan resmi web sitesi üzerinden erişim sağlanabilen E-SGM uygulaması üzerinde T.C. kimlik no ile emekli maaşı sorgulama online olarak yapılabiliyor. Bu neden ile de günümüz modern çağında emekli vatandaşlar tarafından yoğun olarak kullanılmakta olan online bir emekli hizmetidir. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internette yer alan E-SGM uygulaması üzerinde emekli vatandaşların emekli maaşı sorgulama işlemi için öncelikli olarak ‘T.C. kimlik numarası’, ‘il’, ‘doğum yılı’ ve ‘cilt numarası’ bilgilerini girmeleri gerekiyor. Daha sonrasında ise emekli aylık bilgisi kategorisi altındaki ‘4A emekli aylık bilgisi’, ‘4B aylık bilgisi’ ve ‘4C emekli aylık bilgisi’ emekli aylık bilgi seçeneklerinden bağlı bulunulanın seçmeleri gerekiyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde emeklilik hakkını kazanarak, emekli olan vatandaşlara yönelik olarak sunulan hizmetlerde bulunuyor. Bu hizmetler içerisinde özellikle de emekli maaşı sorgulama hizmeti öne çıkıyor. İnternet üzerinde emekli vatandaşlar tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi web sayfasında bulunan online hizmetler menüsündeki E-SGM uygulamasında emekli maaşı sorgulama işlemleri ile emekli vatandaşlar, emekli aylıklarının ne kadar olduğu, emekli maaşı kesintisi olup olmadığı ve diğer tüm emekli aylığı bilgilerine kolay bir şekilde 7 gün 24 saat erişim sağlayabiliyor.