Gündem Emekli maaşı sorgulama ve hesaplama

Emekli maaşı sorgulama ve hesaplama

09.04.2015 - 11:41 | Son Güncellenme:

E-Devlet üzerinden emekli maaşı sorgulama ve hesaplama işlemlerini kolayca yapabilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama işlemi nasıl yapılır ve emekli maaşı sorgulama işlemi hakkında detaylı bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.

Emekli maaşı sorgulama ve hesaplama

Maaş, bir bireyin, gün içinde belirlenmiş bir süre boyunca çalışması sonucu, ay sonunda aldığı ücret miktarıdır. Bir bireyin ve var ise ailesinin geçimini sağlaması ve sürdürebilmesi için, maaş büyük önem arz etmektedir. Emekli olunca yani iş hayatımız bittiğinde yine maaş alırız. Tabi bu emeklilik maaşının miktarı biraz değişecektir. Üstelik emekli olduğunuz zaman, yine maaş alabilmeniz için, çalışma hayatınız devam ederken, primlerinizi ödemeniz ve sigortalı olarak çalışmanız gereklidir.

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

Siz de, emekli maaşınızı merak edebilir, ne durumda olduğunu kontrol etmek isteyebilirsiniz. Tam da bu amaca yönelik olarak düzenlenmiş olan ve devlet tarafından hizmete sunulan bir sistem vardır.

Sosyal Güvenlik Kurumu, emekli maaşı sorgulama işlemi için, emekli maaşı sorgulaması uygulamasını geliştirmiştir. Emekli maaşı sorgulaması işlemleri, 4A (SSK), 4B (BAĞ-KUR) ve 4C (Emekli Sandığı) kurumları için aynı yöntemler kullanılarak yapılmaktadır. Bu emekli maaşı sorgulaması işlemi, e-devlet sistemi üzerinden e-devlet şifresi ile ya da ESGM uygulaması üzerinden şifresiz olarak yapılabilmektedir.

Devletin kapısı ve kısa yolu olan, e-devlet sistemine giriş yapılarak ve burada e-devlet şifresi kullanılarak yapılan emekli maaşı sorgulaması işlemlerini aşağıda anlattığımız şekilde yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

E-devlet şifresi ile e-devlet sistemi üzerinden yapılan SGK emekli maaşı sorgulaması işlemi

Burada emekli maaşı sorgulaması işleminizi yapmak için, ilk olarak, sgk.gov.tr adresine giriş yapınız. Daha sonra, açılan e-devlet sayfasında yer alan ve Kimliğimi Şimdi Doğrula yazan bölüme geliniz. Burada bulunan bu bölüm kimlik doğrulaması işlemi için düzenlenmiştir. Bir sonraki aşamada, burada yer alan bölümlere, T.C kimlik numaranızı ve e-devlet şifrenizi yazarak ve devamında, Sisteme Giriş Yap yazan bölümü tıklayarak e-devlet sistemine giriş yapınız. Hemen sonra açılan bu sayfada, E-Hizmetler şeklinde yer alan bölümü tıklayınız ve ardından bu bölümde yer alan ve SGK yazan bölüme geliniz. Devamındaki aşamada, yeni açılan tabloda yer alan, 4A (SSK), 4B (BAĞ-KUR) ve 4C (Emekli Sandığı) kurumları arasından, bağlı olarak çalıştığınız kurumunuzu seçiniz.

Böylece, e-devlet sistemi üzerinden, e-devlet şifresi kullanarak emekli maaşınızı sorgulatabilir, merak ettikleriniz hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Şifre kullanılmadan ESGM sistemi üzerinden yapılan ile SGK emekli maaşı sorgulaması işlemi

Burada, emekli maaşı sorgulaması işleminizi başlatmak için ilk aşama olarak, SGK’nın web sayfasına giriş yapınız ve burada yer alan E-SGM hizmet sorgulaması ekranına giriniz. Açılan bu yeni sayfada yer alan ilgili bölümlere, uyruğunuzun, T.C kimlik numaranızın, nüfusuna kayıtlı olduğunuz ilin, cilt numaranızın ve doğum yılınızın bilgisini yazınız. Daha sonraki aşamada, bağlı olduğunuz kurumunuzu yani bağlı olarak çalıştığınız kurumu işaretleyiniz. En son aşama olarak da yine bu sayfada yer alan ve Sorgula yazan bölümü işaretleyiniz.

Haberin Devamı

Böylece, ESGM sistemi üzerinden şifre kullanmaya gerek kalmadan, emekli maaşı sorgulaması işlemlerinizi yapabilir ve merak ettiklerinizin bilgisine ulaşabilirsiniz.