Gündem Emekli Maaşı Sorgulama Ve Online Maaş Hesaplama İşlemleri

Emekli Maaşı Sorgulama Ve Online Maaş Hesaplama İşlemleri

12.08.2015 - 15:57 | Son Güncellenme:

Online emekli maaşı sorgulama ve hesaplama uygulamaları ile emeklilik maaşlarınız hakkında kolayca bilgi sahibi olabilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve emekli maaşı sorgulama işlemi hakkında tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Emekli Maaşı Sorgulama Ve Online Maaş Hesaplama İşlemleri

Her geçen gün biraz daha ilerleme ve hız gösteren internet ve bilişim sistemleri, biz vatandaşların da bir takım işlerimizi yapabilmemiz adına yardımcısı olmuştur. Artık bir çok devlet hizmeti internet aracılığı ile vatandaşlara ulaştırıldığı için, kamu ile ilgili bazı işlemlerimizi bulunduğumu yerden rahatlıkla yapabilecek imkanı yakalamış durumdayız. İşte bu gibi işlemlerden biri de, "emekli maaşı sorgulama" işlemleridir.

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞINIZI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ MAAŞINIZI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Emekli maaşı sorgulama işlemleri;SSK (4A), BAĞ-KUR (4B) ya da Emekli Sandığı(4C) kurumları için kendi içinde farklı yöntemler kullanılması esasına dayanarak faaliyet göstermektedir.

Emekli maaşı sorgulama işlemlerinizi, e-devlet sistemi üzerinden yapabilirsiniz. Tabi bu işlem öncelikle, eğer yok ise ya da unutmuş iseniz, bir e-devlet şifresi edinmenizve bu şifreyi e-devlet sisteminde kullanmanız gerekecektir.

e-devlet sistemi üzerinden emekli maaşı sorgulaması yapabilmek için, öncelikle, PTT şubesinden 2 TL karşılığında, bir e-devlet şifresi almanız gerekmektedir. Daha sonra, e-devlet şifresi temin etmenizin ardından;

Haberin Devamı

İlk önce,www.turkiye.gov.tradresine giriş yapınız.e-devlet uygulamalarına girdiğinizde sizden kimliğinizi doğrulamanız talep edilecektir.

Emekli maaşı sorgulama işlemi için ‘Kimliğimi Şimdi Doğrula’ butonuna basmanız yeterli olacaktır. Daha sonra emekli maaşı sorgulama işlemi için açılan sayfada ilk olarak ‘T.C kimlik numarası’ istenmektedir.

Emekli maaşı sorgulama işlemi için T.C kimlik numaranızı girdikten sonra edinmiş olduğunuz e-devlet şifrenizi giriniz.

Bütün bu istenen bilgileri girdikten sonra ‘Sisteme Giriş Yap’ seçeneğine tıklayınız.

Emekli maaşı sorgulama işlemi için daha sonra sol tarafta bulunan ‘E-Hizmetler’ sekmesine tıklayınız.

Bu sekmeye tıkladığınızda karşınıza hizmet listesi gelecektir.

Sonraki aşamada‘Sosyal Güvenlik Kurumu’ seçeneğine girip emekli maaşı sorgulama işleminizi hangi kuruma göre yapacaksanız o seçeneği işaretleyiniz.

SSK yani yeni adı ile 4A emekli maaşı sorgulama işlemi için,‘4A hizmetleri’ adı altında bulunan ‘4A Emekli Aylık Bilgisi’ seçeneğine tıklayınız.

BAĞ-KUR yani 4B emekli maaşı sorgulama işlemi için, ‘4B Hizmetleri’ adı altında bulunan ‘4B Emekli Aylık Bilgisi’ seçeneğinegiriş yapınız.

Son olarak, eğer Emekli Sandığı yani yeni adıyla 4C emekli maaşı sorgulama için ‘4C Hizmetleri’ adı altında bulunan ‘4C Emekli Aylık Bilgisi’ seçeneğine tıklayınız.

Haberin Devamı

Bu şekilde, e-devlet kullanarak kayıtlı olduğunuz kurumlardan emekli maaşı sorgulama işleminizi gerçekleştirmiş olursunuz.

Emekli Maaşı Hesaplama

Emekli maaşı hesaplama işlemlerinizi, e-devlet sistemi üzerinden yapabilirsiniz. Tabi bu işlem öncelikle, eğer yok ise ya da unutmuş iseniz, bir e-devlet şifresi edinmeniz ve bu şifreyi e-devlet sisteminde kullanmanız gerekecektir.

e-devlet sistemi üzerinden emekli maaşı hesaplaması yapabilmek için, öncelikle, PTT şubesinden 2 TL karşılığında, bir e-devlet şifresi almanız gerekmektedir. Daha sonra, e-devlet şifresi temin etmenizin ardından;

İlk olarak, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun resmi web adresi olan www.turkiye.gov.tradresine giriş yapınız.

Karşınıza çıkacak olan sayfada emekli maaşı hesaplama için sizden derece bilginiz talep edilecektir.

Derece kısmını size uygun seçeneği giriniz.

Emekli maaşı hesaplama için kademe ve ek gösterge seçenekleri içinden, size hangisi uyuyorsa onu tercih ediniz.

Daha sonradan emekli maaşı hesaplama işlemleriniz için makam temsil ve görev tazminat göstergenizi giriniz.

Haberin Devamı

Emekli maaşı hesaplama işlemleriniz için hizmet yılı, hizmet ayı, kıdem yılı ve ikramiye yılı seçeneklerini gerekli kısımlara yazmanız gereklidir.

Emekli maaşı hesaplama için aylık tarihi kısmına aylık aldığınız tarihi yazınız. Pay payda ve kademe tazminatı ek gösterge kısımlarını da emekli maaşı hesaplama için dikkatli bir şekilde yazınız.

Sonra son olarak hesaplama butonuna basınız.