Gündem Emekli maaşı sorgulamaları ile maaş bilgilerinizi kolayca öğrenebilirsiniz!

Emekli maaşı sorgulamaları ile maaş bilgilerinizi kolayca öğrenebilirsiniz!

25.09.2015 - 09:35 | Son Güncellenme:

Emekli maaşı sorgulama işlemi yaparak maaş bilgilerinize kolayca ulaşabilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve emekli maaşı işleminin tüm ayrıntılarını haberimizde bulabilirsiniz.

Emekli maaşı sorgulamaları ile maaş bilgilerinizi kolayca öğrenebilirsiniz

Artık günümüzde emekli maaşı sorgulama gibi işlemlerinizi dahi internet üzerinden online bir şekilde yapabilmeniz mümkündür. Emekli maaşı sorgulama işlemlerinizi sadece internete giriş yaparak oldukça pratik bir şekilde gerçekleştirebilmeniz mümkündür. Böylece, internet bağlantısının bulunduğu her yerden emekli maaşı sorgulaması işlemlerinizi yapabilmeniz mümkün olacaktır.

DİKKAT! Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİ!

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN AYRINTILI BİLGİ!

Fakat emekli maaşı sorgulamasını yapabilmeniz için, çalıştığınız işte mutlaka sigortalı olarak kayıtlı görünmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde emekli maaşı sorgulama işlemlerinizi yapabilmeniz mümkün olmayacaktır.

Peki, internet üzerinden emekli maaşı sorgulama işlemlerinizi nasıl yapabilirsiniz? Emekli maaşı sorgulama işlemlerinizi, internet aracılığı ile e-devlet sistemine giriş yaparak ve burada e-devlet şifrenizi kullanarak yapmanız mümkün olacaktır.

Buna göre, e-devlet sistemi aracılığı ile e-devlet şifrenizi kullanarak, emekli maaşı sorgulama işlemlerinizi şu şekilde yapabilirsiniz;

· Burada ilk önce,www.turkiye.gov.tradresine giriş yapınız.

Haberin Devamı

· Daha sonra e-devlet uygulamalarına girdiğinizde sizden kimliğinizi doğrulamanız talep edilecektir.

· Burada, emekli maaşı sorgulama işlemi için ‘Kimliğimi Şimdi Doğrula’ butonuna basmanız yeterli olacaktır.

· Ardından, açılan sayfada ilk olarak ‘T.C kimlik numarası’ istenmektedir.

· Bir sonraki aşama olarak burada T.C kimlik numaranızı girdikten sonra edinmiş olduğunuz e-devlet şifrenizi giriniz.

· Bütün bu istenen bilgileri girdikten sonra ‘Sisteme Giriş Yap’ seçeneğine tıklayınız.

· Daha sonra sol tarafta bulunan ‘E-Hizmetler’ sekmesine tıklayınız.

· Bu sekmeye tıkladığınızda karşınıza hizmet listesi gelecektir.

· Sonraki aşamada‘Sosyal Güvenlik Kurumu’ seçeneğine girip emekli maaşı sorgulama işleminizi hangi kuruma göre yapacaksanız o seçeneği işaretleyiniz.

· SSK yani yeni adı ile 4A emekli maaşı sorgulama işlemi için,‘4A hizmetleri’ adı altında bulunan ‘4A Emekli Aylık Bilgisi’ seçeneğine tıklayınız.

· BAĞ-KUR yani 4B emekli maaşı sorgulama işlemi için, ‘4B Hizmetleri’ adı altında bulunan ‘4B Emekli Aylık Bilgisi’ seçeneğinegiriş yapınız.

· Son olarak, eğer Emekli Sandığı yani yeni adıyla 4C emekli maaşı sorgulama için ‘4C Hizmetleri’ adı altında bulunan ‘4C Emekli Aylık Bilgisi’ seçeneğine tıklayınız.

Haberin Devamı

Emekli Maaşı Hesaplama

Günümüzde artık emekli maaşı hesaplama gibi işlemlerinizi dahi internet üzerinden online bir şekilde yapabilmeniz mümkündür. Emekli maaşı hesaplama işlemlerinizi sadece internete giriş yaparak oldukça pratik bir şekilde gerçekleştirebilmeniz mümkündür. Böylece, internet bağlantısının bulunduğu her yerden emekli maaşı hesaplama işlemlerinizi yapabilmeniz mümkün olacaktır.

Ama emekli maaşı hesaplaması yapabilmeniz için, çalıştığınız işte mutlaka sigortalı olarak kayıtlı görünmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde emekli maaşı hesaplama işlemlerinizi yapabilmeniz mümkün olmayacaktır.

O zaman internet üzerinden emekli maaşı hesaplama işlemlerinizi nasıl yapabilirsiniz? Emekli maaşı hesaplama işlemlerinizi, internet aracılığı ile e-devlet sistemine giriş yaparak ve burada e-devlet şifrenizi kullanarak yapmanız mümkün olacaktır.

Buna göre, e-devlet sistemi aracılığı ile e-devlet şifrenizi kullanarak, emekli maaşı hesaplama işlemlerinizi şu şekilde yapabilirsiniz;

Haberin Devamı

· Burada ilk olarak, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun Emekli Sandığı emekli maaşı hesaplama sayfasına giriş yapınız.

· Karşınıza çıkacak olan sayfada emekli maaşı hesaplama için sizden derece bilginiz talep edilecektir.

· Derece kısmına, size uygun seçeneği giriniz.

· Daha sonra emekli maaşı hesaplama için kademe ve ek gösterge seçenekleri içinden, size hangisi uyuyorsa onu tercih ediniz.

· Sonrasında, makam temsil ve görev tazminat göstergenizi giriniz.

· Hemen sonrasında, hizmet yılı, hizmet ayı, kıdem yılı ve ikramiye yılı seçeneklerini gerekli kısımlara yazmanız gereklidir.

· Ardından, aylık tarihi kısmına aylık aldığınız tarihi yazınız.

· Daha sonra, pay payda ve kademe tazminatı ek gösterge kısımlarını da dikkatli bir şekilde yazınız.

· Son aşama olarak ‘hesaplama’ yazan alana tıklayınız.