Gündem Emekli maaşı zammı ve maaşınızdaki değişiklikleri internetten sorgulayabilirsiniz!

Emekli maaşı zammı ve maaşınızdaki değişiklikleri internetten sorgulayabilirsiniz!

08.12.2016 - 09:02 | Son Güncellenme:

İnternette online emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemleri kolaylıkla yapılabiliyor. Online emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemi ile en güncel emekli maaşı bilgilerine ulaşabilme şansına sahip olunabiliyor. Online emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemi internet üzerinde sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinden kullanılabiliyor.

Emekli maaşı zammı ve maaşınızdaki değişiklikleri internetten sorgulayabilirsiniz

Her geçen gün hızla gelişen modern yüzyıl teknolojileri sayesinde artık vatandaşlar, yaşamlarının her alanında internete kolay, hızlı ve pratik bir şekilde bulunduğu her yerden erişim sağlayabiliyor olduğundan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından kendisine sunulan online hizmetler, kurum ile ilgili işlemleri konusunda da son derece önemli işlem kolaylıkları ve avantajları sağlıyor. İnternet üzerinde online SSK emekli maaşı hesaplama uygulaması da Türkiye’de milyonlarca Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mükellefinin en çok merak ettiği konulardan birisi olan SSK emeklilikleri döneminde devletten alacakları SSK emekli maaşının ne kadar olacağı bilgisine ulaşabilmesini sağlıyor.

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Online SSK emekli maaşı hesaplama uygulaması Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mükelleflerince yoğun şekilde kullanılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından elektronik ortam üzeride hizmete açılmış olan ve Türkiye’de internet teknolojilerini en etkin şekilde kullanarak, vatandaşlara sunmakta olduğu kamu hizmetlerini dijital ortama taşıyan kamu kurum ve kuruluşları tarafından internette oluşturulan kamu hizmet uygulamaları arasındaki en geniş hizmet kapsamına sahip olan dijital kamu hizmet uygulaması pozisyonunda yer alıyor. Son yıllarda hızla gelişen modern yüzyıl teknolojisinin vatandaşlara sunmakta olduğu son derece önemli işlem kolaylıkları ve fırsatları dolayısı ile oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılan internet, 21.yüzyıl Türkiye’sinde dünyanın her yerinde olduğu gibi bireysel yaşamın şekillenişi yönünden çok önemli etkilere sahip olmaya başladı. Modern yüzyıl Türkiye’sinde artık günlük yaşamının her alanında karşı karşıya kaldığı ihtiyaçlarını karşılayabilme konusunda elektronik ortam üzerinde yer alan dijital hizmet uygulamalarını kullanmayı tercih eden vatandaşlara yönelik olarak online hizmetler sunuluyor.

Günümüzün hızla gelişen yeni nesil akıllı cihaz teknolojileri ile birlikte vatandaşlar yaşamlarının her alanında nerede olursa olsunlar internete erişim gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Bu durumda günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde internetin oldukça yoğun ve sık bir şekilde yaşamın her alanındaki işlem konusunda etkin bir şekilde kullanılmasına neden oluyor. Bu yüzden de Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından da son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan internet üzerinde online SSK hizmetleri sunuluyor ki bu hizmetlerden birisi de online SSK emekli maaşı hesaplama uygulaması oluyor. İnternet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’na ait olan e-SGK ağı hizmet uygulamaları arasında yer alan SSK emekli maaşı hesaplama uygulaması ile SSK mükelleflerinin en güncel SSK hizmet durumları üzerinden emeklilik dönemlerinde alabilecekleri SSK emekli maaşını öğrenebilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor.

İnternet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun SSK emekli maaşı hesaplama uygulaması üzerinde SSK mükellefleri tarafından ‘SSK sicil numarası’, ‘T.C. kimlik numarası’, ‘baba adı’, ‘nüfus il’ ve ‘doğum tarihi bilgilerinin girilmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından emeklilere yönelik olarak da internette yer alan e-SGK uygulamaları arasında online emekli maaşı sorgulama hizmeti sunuluyor. Emekliler tarafından emekli maaşı sorgulama işlemleri sadece e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilebiliyor.