Gündem Emekli maaşım ne kadar ? Emekli maaşı hesaplama ve emekli maaşı sorgulama işlemleri nasıl yapılıyor?

Emekli maaşım ne kadar ? Emekli maaşı hesaplama ve emekli maaşı sorgulama işlemleri nasıl yapılıyor?

20.04.2016 - 09:51 | Son Güncellenme:

Emekli maaşı sorgulama ve hesaplama işlemlerini yaparak emekli maaşınızın ne kadar olduğunu öğrenebilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama ve hesaplama işlemlerini internetten kısa bir sürede yapabilirsiniz. Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama yapabilmeniz için yazımızı incelemeniz önemlidir.

Emekli maaşım ne kadar  Emekli maaşı hesaplama ve emekli maaşı sorgulama işlemleri nasıl yapılıyor

Günümüzde her alanda yapılan yenilikler sayesinde artık her işimiz kolay bir hale gelmiş durumdadır. Bu yenilikler ile beraber birçok cihaz ile tanışıp hayatımızın daha kolay bir hale gelmesine aracı olmuşuzdur. Bu alanların en çok işimize yarayan uygulamalarını oluşturan internet sistemi günümüzde oldukça fazla bir erişim alanına sahiptir. İnternet sistemi üzerinden yapabildiğimiz birçok işlem vardır. Bu işlemleri saymakla bitiremeyiz. Alışveriş, eğitim öğretim alanındaki uygulamalar, sosyal medya ve birçok işlemin yanında devlet dairesi işlemlerini de internet üzerinden yapabilmekteyiz. İnternet üzerinden yapılan devlet dairesi işlemlerinin ana kaynağı E-Devlet sistemidir. E-Devlet sistemi oldukça güvenli bir sitedir. Kimlik bilgileri kullanılarak yapılan işlemler için şifreli bir koruma oluşturulmadır. Şifreniz olmadan sistem üzerinden herhangi bir sorgulama işlemi yapabilmeniz mümkün değildir.

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E-Devlet sistemi üzerinden işlem yapabilmek için yazımızda da belirtmiş olduğumuz gibi mutlaka bir şifrenizin olması gerekmektedir. E-Devlet sistemi üzerinde kimlik bilgileri kullanıldığı için sistem şifre ile korunmaktadır. Şifrenizi size yakın veya uzak herhangi bir Şifre alma işlemi ücretlidir. İşlem ücreti 2 TL’dir. İşlem ücretini ödedikten sonra size özel şifrenizi kapalı bir zarf içerisinde teslim alabilirsiniz. Alacağınız şifre geçici bir şifredir ve sistem daha sonra sizden kendi şifrenizi oluşturmanızı isteyecektir. Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemi SGK yani Sosyal Güvenlik Kurumu’nun her 3 kurumu için de ortak olarak yapılmaktadır. Ancak işlemleri yapılan sayfalar farklıdır. Yani her bir kurumun kendine ait işlem sayfası bulunmaktadır. Bu işlem sayfalarında yapacağınız işlem her 3 kurum için de aynıdır. Bu nedenle ilk olarak yapmanız gereken işlem kurumunuza ait işlem sayfasına ulaşmaktır. E-Devlet şifrenizi aldıktan sonra veya zaten bir E-Devlet şifresine sahipseniz ilk olarak kayıtlı olduğunuz kurumun emekli maaşını hesaplama ve sorgulama işlemleri için E-Devlet sistemindeki ilgili sekmeyi açmanız gerekmektedir. İlgili sekmeye ulaştığınızda karşınıza çıkacak olan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayarak kimlik doğrulama sayfasına gidiniz. Kimlik doğrulama sayfasına ulaştığınızda kimlik doğrulama işleminizi yapabilmek için T.C. kimlik numaranız ve E-Devlet şifrenizi yazmanız gerekmektedir. T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi ilgili alanlara sırası ile yazınız. Bilgilerinizi doğru ve eksiksiz bir şekilde yazdığınızdan emin olduğunuzda aynı sayfa üzerinde bulunan “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayarak sistem girişinizi yapınız. Açılacak olan yeni ekranda bağlı olduğunuz kurumun emeklilik maaşı ile ilgili bilgilerini göreceksiniz. Böylelikle E-Devlet sistemi üzerinden bağlı olduğunuz kurumun emeklilik maaşı sorgulamasını başarılı bir şekilde tamamlamış olacaksınız. Kurumlarınız SSK, Bağ Kur ve Emekli Sandığı kurumlarından biri olmalıdır. Bu kurumlar internet üzerinde farklı isimler ile de bilinmektedir. SSK kurumu 4A, Bağ Kur kurumu 4B ve Emekli Sandığı 4C olarak bilinmektedir. Kurumunuzun internet üzerindeki adını aratarak daha kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.