Gündem Emekli maaşımı internetten hesaplayabilir miyim?

Emekli maaşımı internetten hesaplayabilir miyim?

12.06.2016 - 12:50 | Son Güncellenme:

Emekli maaşı hesaplama uygulaması ile çalışmayı bıraktığınızda ne kadar maaş alacağınızı öğrenmek mümkündür. Emekli maaşı hesaplama uygulaması internet üzerinden vatandaşların kullanımına sunulmuştur. Siz de emekli maaşı hesaplama uygulamasını ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.

Emekli maaşımı internetten hesaplayabilir miyim

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK portalı hizmetleri sigorta mükelleflerine ve emeklilere çok önemli avantajlar ve kolaylıklar sunuyor. Özellikle de SSK emekli maaşı hesaplama gibi işlemlerde SSK sigortası mükelleflerinin son derece önemli fırsatlardan yararlanarak sadece dakikalar içerisinde en güncel sigorta bilgileri üzerinden emeklilik durumunda alınacak SSK emekli maaşının ne kadar olacağını öğrenebilmesine olanak sağlıyor. Dijital hizmetleri ile Türkiye’de elektronik ortam üzerinde en aktif devlet dairesi kurumu olarak kendisine yer bulan Sosyal Güvenlik Kurumu 2006 yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından kuruldu. Vatandaşların Sosyal Sigortalar Kurumu sigortalılık ve emeklilik hizmetlerinde çok daha çağdaş ve çok daha modern standartlardan yararlanabilmesinin sağlanabilmesi amacı ile Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından elektronik hizmetlere yönelik olarak oldukça ciddi bir eğilim bulunuyor.

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

· EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Dijital platform üzerinde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sunulan SSK emekli maaşı hesaplama uygulaması modern toplum yaşantısı içersinde özel sektörde yaşlılık döneminde sosyal hizmetlerden, sağlık güvencesi hizmetlerinden yararlanabilmek ve aynı zamanda da SSK emekli maaşı alabilmek için yoğun şekilde çalışan SSK sigortası mükelleflerinin emeklilik ve sigortalılık planlamalarını daha ideal bir şekilde yapabilmesine yardımcı oluyor. Çünkü SSK sigortalısının güncel SSK sigortası durumları ile ilgili olarak SSK emekliliği halinde alacağı SSK emekli maaşının ne kadar olacağını önceden öğrenebilmesi, emeklilik planlamaları ile ilgili olarak çok daha ideal bir şekilde adımlar atabilmesi konusunda oldukça yardımcı olmaktadır.

Emekli maaşı hesaplama işlemi, kuruma tabii olan tüm çalışanların, dönem dönem başvurdukları bir işlemdir. Bu sık başvuru durumunun, kurumlarda oluşturduğu ekstra iş yükü, bu taleplerin karşılanabilme hızı konusunda da çeşitli sorunların ortaya çıkmasına neden oluyordu. SSK sigortalısının kariyer belirmesinden, SSK emeklilik işlemlerine kadar pek çok konuda büyük bir önem taşıyan önceden SSK emekli maaşının ne kadar olacağı bilgisinin öğrenilebilmesi dolayısı ile SSK emekli maaşı hesaplama hizmeti SSK sigortalısı tarafından yoğun şekilde kullanılıyor.

Emekli maaşı hesaplama işlemi, vatandaşlarımızın gelecekleri ile doğru bir şekilde plan yapabilmeleri ve geleceklerine yön verebilmeleri için önem arz eden, bu nedenle de vatandaşlarımızın sık bir şekilde başvurmak zorunda kaldığı bir işlemdir. Sosyal Güvenlik Kurumu, E-SGK aracılığıyla emekli maaşı hesaplama işlemleri, vatandaşlarımızın vatandaşlık numaralarıyla giriş yaptığı E-Devlet platformu üzerinden, kişiye özel bir şekilde kolayca sorgulanabiliyor.

Vatandaşların herhangi bir kuruma başvurmadan, istediği her yerden ve istediği zaman E-Devlet platformuna bağlanarak yapabildiği emekli maaşı hesaplama işlemi, kurumun üzerindeki ağır iş yükünün üst düzeyde bir verimle düşmesine neden olduğu gibi, vatandaşlarımızın yüksek standartlarda hizmet alabilmelerini sağlıyor. E-Devlet platformu üzerinde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun E-SGK hizmetleri ve uygulamaları arasında, pek çok bürokratik işlem bulunuyor. Bu işlemler arasında yer alan emekli maaşı hesaplama, kurumun>