Gündem Emekli maaşımı internetten nasıl hesaplarım?

Emekli maaşımı internetten nasıl hesaplarım?

15.05.2016 - 13:48 | Son Güncellenme:

Emekli maaşı sorgulama ve hesaplama işlemleri internetten yapılmaktadır. Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama ile ne kadar emekli maaşı alacağınızı öğrenmek artık çok kolaydır. Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemleri ücretsiz olarak yapılabilir.

Emekli maaşımı internetten nasıl hesaplarım

Sigortalı bir işte çalışmaya başladığınız zaman iş vereniniz size maaş haricinde bir de sigorta yaptırması gereklidir. Her ay sigortanızı yatırması gereklidir. Yaptırdığı bu sigorta sayesinde sizin sosyal güvenceniz sağlanmış olur. Sigortası olan vatandaşların hastane ve kaza masraflarını Sosyal Güvenlik Kurumu karşılar. Hastanelerde ücretsiz bir şekilde bakıldığınız gibi ilaçları da indirimli bir şekilde alabilirsiniz. Bu yatırılan prim ve sigortalar ayrıca emeklilik için de önemlidir. Çünkü yatırılması gereken prim ve sigortalar belli bir miktara ulaştıktan sonra emekli olabilirsiniz. Emekli olan vatandaşlar emekli maaşı alabilirler. Emekli olduktan sonra çalışmanıza gerek kalmadan Sosyal Güvenlik Kurumundan maaş alırsınız. Bu şekilde hayatınızı geçindirebilirsiniz. Emekli maaşı çalıştığınız dönemde yapmış olduğunuz işe, yatırılan primlere ve çalışma yılınıza bakılarak hesaplanır. Çalıştığınız dönemde ne kadar emekli maaşı alacağınız bilemeyebilirsiniz. Bu yüzden Sosyal Güvenlik Kurumu emekli olacaklar için bazı hesaplama programları geliştirmiştir. Bu hesaplama programlarından bir tanesi de emekli maaşı hesaplama programıdır.

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Emekli maaşı hesaplama programı sayesinde emekli olduğunuzda ne kadar maaş alacağınızı hesaplayabilirsiniz. Emekli maaşı hesaplama programına internet üzerinden erişebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun bir internet uygulaması olduğu için Sosyal Güvenlik Kurumunun internet hizmetlerinden emekli maaşı hesaplama programına ulaşabilirsiniz. Emekli maaşı hesaplama programı her kurum için farklı olduğu için kendi kurumunuzun emekli maaşı hesaplama programına girmeniz gereklidir. SSK emekli maaşı hesaplama işlemi için internet üzerinden SSK emekli maaşı hesaplama programına giriş yapmanız gereklidir. Giriş yaptıktan sonra T.C. kimlik numarası, SSK sicil numarası, baba adı, nüfusa kayıtlı olduğu il ve doğum tarihi bilgileri girilmelidir. Bağ-Kura bağlı olan vatandaşlar da aynı şekilde internet üzerinden hesaplama programına giriş yapmaları gereklidir. T.C. kimlik numaralarını girdikten sonra kurumlarını esnaf veya tarım olarak seçmeleri gereklidir. Güvenlik kodunu da girdikten sonra hesaplama işlemini tamamlayabilirler. Emekli Sandığına bağlı olan vatandaşlar emekli sandığı emekli maaşı hesaplama programına giriş yaptıktan sonra derece, kademe, ek gösterge, makam, temsil, görev tazminat göstergesi gibi bilgileri girmesi gereklidir. Emekli olduktan sonra emekli maaşı almaya hak kazanırsınız. Emekli maaşınız hakkındaki tüm bilgilere ise emekli maaşı sorgulama işlemi ile birlikte öğrenebilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama işlemini E-Devle sisteminden gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sistemine giriş yapabilmek için ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıklamanız gereklidir. Giriş yollarından E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtiğinizde T.C. kimlik numaranız ile E-Devlet şifrenizi girmeniz gereklidir. Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler bölümünden Sosyal Güvenlik Kurumunu bulmalısınız. Sosyal Güvenlik Kurumunu bulduktan sonra alt hizmetlerinden SSK ya bağlı olan vatandaşlar 4A hizmetleri bölümü altından, Bağ-Kura bağlı olan vatandaşlar da 4B hizmetleri bölümü altından sorgulama işlemini gerçekleştirebilirler.